Hévíz is tárt karokkal várja a Red Bull Air Race-t

MTI   
  Megosztom
Hévíz is tárt karokkal várja a Red Bull Air Race-t

Hévíz városa és az általa üzemeltetett sármelléki Hévíz-Balaton Airport háttérbázisként támogatást biztosítana a Red Bull Air Race megrendezéséhez, ha a szervezők a nyugat-balatoni térségbe vinnék a rendezvényt - tájékoztatott Hévíz polgármestere hétfőn.

Papp Gábor közleményében azt írta: örömmel vette, hogy Keszthely és a nyugat-balatoni térség helyszíne lehetne a világbajnoki repülős versenynek. Meggyőződése, hogy "Hévíz és térsége mint Magyarország egyik legeredményesebb turisztikai területe és a város mint a Hévíz-Balaton Airport nemzetközi repülőtér üzemeltetője alkalmas arra, hogy e nagyszabású rendezvény lebonyolításához háttérbázisként támogatást nyújtson".

A városvezető úgy gondolja, hogy:

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal a múlt héten közleményben tudatta, hogy Tarlós István főpolgármester tájékoztatta a repülős verseny szervezőit: a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni a júliusra tervezett eseményre. A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek a Dunakanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.

Keszthely alpolgármestere, Nagy Bálint ezután a közösségi oldalán tette közzé: levélben fordult a repülős világbajnoki versenyt szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, javasolva, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is. Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezésére - jelezte Nagy Bálint.

Közölte, pénteken telefonon is egyeztetett a versenyt szervező cég elnök-vezérigazgatójával, akivel abban egyezett meg, hogy megvizsgálják a lehetséges helyszíneket. A szakmai döntés után hatástanulmányokat is kell végezni, ezután lehet csak a részletekről beszélni - írta Keszthely alpolgármestere.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

keszthely

hévíz

sármellék

repülő

red bull air race