Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

HelloVidék   
  Megosztom
Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

A jóslat szerint, ha február másodikán meglátja a medve az árnyékát hosszan folytatódik a tél. A Debreceni Állatkertben a hivatalos Medvenapon a látogatók első sorból szemlélhetik az izgalmas meteorológiai jóslatot.

A népi időjósló hiedelem szerint, ha február másodikán kijön a medve a barlangjából és meglátja az árnyékát, visszabújik és hosszan folytatódik a tél. Ha azonban az idő borult és nem lát árnyékot, akkor a közelgő tavaszt jelezve a szabadban marad. A Debreceni Állatkert Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához, február másodikához, azaz a hivatalos Medvenaphoz kapcsolódva idén rendezi meg először a Mackófesztivált, ahol a látogatók első sorból szemlélhetik a barlangból előmerészkedő medve jóslatát.

A Mackófesztivál alkalmával azonban nemcsak meteorológiai jóslatban lesz részük a látogatóknak, hanem egy látványetetéssel egybekötött szakvezetés során közelebbről is megismerkedhetnek Döncivel, a Debreceni Állatkert örvös medvéjével, illetve a medvékhez kapcsolódó babonákkal, népi hiedelmekkel.

Az érdeklődők azt is megtudhatják, milyen medvefajok élnek a világon és miféle érdekességek kapcsolódnak a medvefélék családjának tagjaihoz. A gyermekeket mézkóstolás és arcfestés is várja, a Kézműves Kuckóban pedig mindenki elkészítheti majd a számára legkedvesebb mackót.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

medve

mackófesztivál

tavasz

tél

jóslás