Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

HelloVidék   
  Megosztom
Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

A jóslat szerint, ha február másodikán meglátja a medve az árnyékát hosszan folytatódik a tél. A Debreceni Állatkertben a hivatalos Medvenapon a látogatók első sorból szemlélhetik az izgalmas meteorológiai jóslatot.

A népi időjósló hiedelem szerint, ha február másodikán kijön a medve a barlangjából és meglátja az árnyékát, visszabújik és hosszan folytatódik a tél. Ha azonban az idő borult és nem lát árnyékot, akkor a közelgő tavaszt jelezve a szabadban marad. A Debreceni Állatkert Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához, február másodikához, azaz a hivatalos Medvenaphoz kapcsolódva idén rendezi meg először a Mackófesztivált, ahol a látogatók első sorból szemlélhetik a barlangból előmerészkedő medve jóslatát.

A Mackófesztivál alkalmával azonban nemcsak meteorológiai jóslatban lesz részük a látogatóknak, hanem egy látványetetéssel egybekötött szakvezetés során közelebbről is megismerkedhetnek Döncivel, a Debreceni Állatkert örvös medvéjével, illetve a medvékhez kapcsolódó babonákkal, népi hiedelmekkel.

Az érdeklődők azt is megtudhatják, milyen medvefajok élnek a világon és miféle érdekességek kapcsolódnak a medvefélék családjának tagjaihoz. A gyermekeket mézkóstolás és arcfestés is várja, a Kézműves Kuckóban pedig mindenki elkészítheti majd a számára legkedvesebb mackót.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

medve

mackófesztivál

tavasz

tél

jóslás