Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

HelloVidék   
  Megosztom
Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

A jóslat szerint, ha február másodikán meglátja a medve az árnyékát hosszan folytatódik a tél. A Debreceni Állatkertben a hivatalos Medvenapon a látogatók első sorból szemlélhetik az izgalmas meteorológiai jóslatot.

A népi időjósló hiedelem szerint, ha február másodikán kijön a medve a barlangjából és meglátja az árnyékát, visszabújik és hosszan folytatódik a tél. Ha azonban az idő borult és nem lát árnyékot, akkor a közelgő tavaszt jelezve a szabadban marad. A Debreceni Állatkert Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához, február másodikához, azaz a hivatalos Medvenaphoz kapcsolódva idén rendezi meg először a Mackófesztivált, ahol a látogatók első sorból szemlélhetik a barlangból előmerészkedő medve jóslatát.

A Mackófesztivál alkalmával azonban nemcsak meteorológiai jóslatban lesz részük a látogatóknak, hanem egy látványetetéssel egybekötött szakvezetés során közelebbről is megismerkedhetnek Döncivel, a Debreceni Állatkert örvös medvéjével, illetve a medvékhez kapcsolódó babonákkal, népi hiedelmekkel.

Az érdeklődők azt is megtudhatják, milyen medvefajok élnek a világon és miféle érdekességek kapcsolódnak a medvefélék családjának tagjaihoz. A gyermekeket mézkóstolás és arcfestés is várja, a Kézműves Kuckóban pedig mindenki elkészítheti majd a számára legkedvesebb mackót.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

medve

mackófesztivál

tavasz

tél

jóslás