Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

HelloVidék   
  Megosztom
Vajon meddig tart a tél? Debrecenben hamarosan megtudhatod

A jóslat szerint, ha február másodikán meglátja a medve az árnyékát hosszan folytatódik a tél. A Debreceni Állatkertben a hivatalos Medvenapon a látogatók első sorból szemlélhetik az izgalmas meteorológiai jóslatot.

A népi időjósló hiedelem szerint, ha február másodikán kijön a medve a barlangjából és meglátja az árnyékát, visszabújik és hosszan folytatódik a tél. Ha azonban az idő borult és nem lát árnyékot, akkor a közelgő tavaszt jelezve a szabadban marad. A Debreceni Állatkert Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához, február másodikához, azaz a hivatalos Medvenaphoz kapcsolódva idén rendezi meg először a Mackófesztivált, ahol a látogatók első sorból szemlélhetik a barlangból előmerészkedő medve jóslatát.

A Mackófesztivál alkalmával azonban nemcsak meteorológiai jóslatban lesz részük a látogatóknak, hanem egy látványetetéssel egybekötött szakvezetés során közelebbről is megismerkedhetnek Döncivel, a Debreceni Állatkert örvös medvéjével, illetve a medvékhez kapcsolódó babonákkal, népi hiedelmekkel.

Az érdeklődők azt is megtudhatják, milyen medvefajok élnek a világon és miféle érdekességek kapcsolódnak a medvefélék családjának tagjaihoz. A gyermekeket mézkóstolás és arcfestés is várja, a Kézműves Kuckóban pedig mindenki elkészítheti majd a számára legkedvesebb mackót.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

medve

mackófesztivál

tavasz

tél

jóslás