Elképesztő történet a derbiről: már 3 évesen a lovaglás szerelmese volt a tehetséges versenyző

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő történet a derbiről: már 3 évesen a lovaglás szerelmese volt a tehetséges versenyző

Az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája augusztus 7. és 9. között. A versenyen rengeteg meglepetésre számíthatunk és több fiatal tehetség is elrajtol a futamokon. A HelloVidék most bemutatja azokat az ifjú versenyzőket, akikre mindenképpen érdemes lesz figyelni.

Magyarország világszerte igazi lovasnemzetként ismert, így a lovsakultúra, lovassportok kiemelt szerepet töltenek be nívós hagyományaink sorában. A koronavírus-járvány miatt azonban több lovas eseményt is elhalasztottak vagy áttettek a következő évre. Az idei szezon első versenyét Mezőhegyesen rendezték meg, tegnap pedig elrajtolhattak a fogatok Kisbéren is.

A HelloVidék az indulás napjától kezdve követi az eseményeket és az aktuális eredményeket. Egészen biztosan rengeteg meglepetésre számíthatunk és a versenyen induló fiatalokat is megéri nyomon követni. Az idei kisbéri versenyen több tehetséges fiatal is indul a Takarékbank támogatásával, őket is bemutatjuk kicsit részletesebben. Korábbi cikkeinkben megismerkedhettünk Nagy Vanesszával, Udvari Mártonnal, most pedig Szemeti Lillian Zille történetét hoztuk el az érdeklődőknek.

A 2008. február 25 Szemeti Lillian Zille már egészen kiskorában, 3 évesen megismerkedett a lovaglás szépségeivel, azonban 8 esztendősen a nyeregből inkább a bakra pattant. Erre az elhatározásra Jámbor Vilmos kislánya, Blanka juttatta. A kezdeti lépéseket az ászári lovardában tette meg választott új szakágában.

Nagyon nagy örömmel tölti minden szabadidejét a lovak mellett. Bár egyelőre – legnagyobb bánatára – nincs saját lova, az egyesület azonban mindenben segíti, így folyamatosan tud hajtani és versenyezni. Persze álma azért ebből kifolyólag adott: egy saját kis póni! Azzal aztán igazán össze tudna szokni!

Mindezen nehézségek ellenére megállás nélkül tréningezik, és mindegyik lovat úgy szereti, mintha csak a sajátja volna. Kitartó, semmilyen nehézség nem tántorítja el, és ez tekinthető legnagyobb erényének is. Fiatal kora ellenére érezni rajta az alázatot választott sportja iránt.

Etet, itat, futószáraz, és amikor csak lehet, versenyez. Igazi nagy kedvencre még nem akadt, vagyis inkább pontosabb azt mondani, hogy mindegyiket egyformán szereti.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

fogat

fogathajtás

verseny

lovassport

lovaglás

takarék

takarék csoport

takarékbank