Autósok, figyelem! Elárasztják az országot a veszélyes autóalkatrészek!

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem! Elárasztják az országot a veszélyes autóalkatrészek!

Egyre nagyobb mennyiségben érkeznek életveszélyes minőségű autóalkatrészek, autódiagnosztikai eszközök, szoftverek, és más gépkocsihoz köthető termékek Magyarországra - írja a Világgazdaság.

A NAV munkatársainak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 2008-ban 31 esetben kellett intézkedniük hamis termékek miatt, de ez a tendencia az évek során egyre nő: idén szeptember végéig már 374 ilyen esetről számoltak be. A lefoglalt küldemények 75 százaléka autódiagnosztikai eszköz, autóalkatrész és kiegészítő volt.

2016-ban 111, 2017-ben 264 millió forintnyi hamis gépjárműipari termék behozatalát akadályozta meg a vámhatóság, ez a mennyiség csak a harmadik országból az Európai Unióba érkező szállítmányokra vonatkozik, de számos esetben az országon belül bukkant hamisítványok nyomára a NAV.

Ez nem csak Magyarországon van így; az EU más országaiban is az internetes kereskedelem és a postaküldemények lettek a hamisítás fő útvonalai.

A hamisítók számára nagy profitot termel a gépjárműipari termékek csempészése, mivel míg az eredeti szettek több millió forintba kerülnek, addig a hamis verziókat pár tízezer forintért meg lehet rendelni a Távol-Keletről. Hamis emblémákhoz az eredeti árának körülbelül az egytizedéért lehet hozzájutni.

Évente az értékesítésből származó bevétel 12,2 százaléka esik ki közvetlenül a hamisított áruk miatt Magyarországon, ami körülbelül 290 milliárd forint. A csempészet nem csak anyagi károkat okoz: ennek tudható be mintegy tízezer hazai munkahely megszűnése is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gépkocsi

autó

hamisítás

nav