Autósok, figyelem! Elárasztják az országot a veszélyes autóalkatrészek!

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem! Elárasztják az országot a veszélyes autóalkatrészek!

Egyre nagyobb mennyiségben érkeznek életveszélyes minőségű autóalkatrészek, autódiagnosztikai eszközök, szoftverek, és más gépkocsihoz köthető termékek Magyarországra - írja a Világgazdaság.

A NAV munkatársainak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 2008-ban 31 esetben kellett intézkedniük hamis termékek miatt, de ez a tendencia az évek során egyre nő: idén szeptember végéig már 374 ilyen esetről számoltak be. A lefoglalt küldemények 75 százaléka autódiagnosztikai eszköz, autóalkatrész és kiegészítő volt.

2016-ban 111, 2017-ben 264 millió forintnyi hamis gépjárműipari termék behozatalát akadályozta meg a vámhatóság, ez a mennyiség csak a harmadik országból az Európai Unióba érkező szállítmányokra vonatkozik, de számos esetben az országon belül bukkant hamisítványok nyomára a NAV.

Ez nem csak Magyarországon van így; az EU más országaiban is az internetes kereskedelem és a postaküldemények lettek a hamisítás fő útvonalai.

A hamisítók számára nagy profitot termel a gépjárműipari termékek csempészése, mivel míg az eredeti szettek több millió forintba kerülnek, addig a hamis verziókat pár tízezer forintért meg lehet rendelni a Távol-Keletről. Hamis emblémákhoz az eredeti árának körülbelül az egytizedéért lehet hozzájutni.

Évente az értékesítésből származó bevétel 12,2 százaléka esik ki közvetlenül a hamisított áruk miatt Magyarországon, ami körülbelül 290 milliárd forint. A csempészet nem csak anyagi károkat okoz: ennek tudható be mintegy tízezer hazai munkahely megszűnése is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gépkocsi

autó

hamisítás

nav