Vége a drámának: közel 2 hónap után kiszabadult a Dunán zátonyra futott hajó

HelloVidék   
  Megosztom
Vége a drámának: közel 2 hónap után kiszabadult a Dunán zátonyra futott hajó

Két órán át tartó mentési akciónak köszönhetően kiszabadult a Kopasz-sziget fogságából a JESS nevű teherhajó, amely január 17-e óta vesztegelt a dunai homokzátonyon - írja a hidlap.hu.

Mi is beszámoltunk róla, hogy január 17-én egy román teherhajó fennakadt egy dunai homokzátonyon Esztergom közelében. A portál szerint igazi turistalátványosság lett a jármű, családok ezrei keresték fel a Dunán vesztegelő tehethajót, aminek a legénysége hazautazott, és csupán egy matróz maradt a fedélzeten.

Az alacsony vízállás miatt nem tudták a hajót elmozdítani, így megvárták, míg komplikációmentesen el tudják távolítani a kis szigetről a hajót. A szakemberek a 3 méteres vízállást megvárták, a napokban pedig az enyhe időjárás következtében néhány centimétert emelkedett a vízszint, így egy tolóhajó könnyedén levontatta a román teherhajót a Kopasz-szigetről.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna

hajó

teherhajó

zátony