Vége a drámának: közel 2 hónap után kiszabadult a Dunán zátonyra futott hajó

HelloVidék   
  Megosztom
Vége a drámának: közel 2 hónap után kiszabadult a Dunán zátonyra futott hajó

Két órán át tartó mentési akciónak köszönhetően kiszabadult a Kopasz-sziget fogságából a JESS nevű teherhajó, amely január 17-e óta vesztegelt a dunai homokzátonyon - írja a hidlap.hu.

Mi is beszámoltunk róla, hogy január 17-én egy román teherhajó fennakadt egy dunai homokzátonyon Esztergom közelében. A portál szerint igazi turistalátványosság lett a jármű, családok ezrei keresték fel a Dunán vesztegelő tehethajót, aminek a legénysége hazautazott, és csupán egy matróz maradt a fedélzeten.

Az alacsony vízállás miatt nem tudták a hajót elmozdítani, így megvárták, míg komplikációmentesen el tudják távolítani a kis szigetről a hajót. A szakemberek a 3 méteres vízállást megvárták, a napokban pedig az enyhe időjárás következtében néhány centimétert emelkedett a vízszint, így egy tolóhajó könnyedén levontatta a román teherhajót a Kopasz-szigetről.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna

hajó

teherhajó

zátony