Bővülnek a nemzetközi buszjáratok a Balatonon: új menetrenddel kezdődik a május

HelloVidék   
  Megosztom
Bővülnek a nemzetközi buszjáratok a Balatonon: új menetrenddel kezdődik a május

Megnövekedett balatoni ajánlattal kezdi a májust a FlixBus nemzetközi buszszolgáltató. Az elmúlt hónapban a nyári menetrendre való átállással több szezonális kapcsolat visszatért, illetve új járatok is elérhetővé váltak, így jelenleg hét országgal van közvetlen összeköttetésben Siófok. Júniusban tovább bővül a kínálat - írja a FlixBus közleményében.

A beutazó turizmus támogatása

A tavalyi évhez hasonlóan idén is összekapcsolja Németországot és Csehországot a Balatonparttal az európai mobilitási vállalat az üdülőszezonban. Az áprilisban elérhetővé vált járatoknak köszönhetően Berlinből, Drezdából és Prágából egész nyáron heti négyszer közlekedik majd menetrend szerinti éjszakai távolsági busz Siófokra.

Az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy a Balatonra érkező külföldi vendégek között továbbra is sok a német, cseh, szlovák és lengyel nyaraló. A nyári menetrendünknek köszönhetően ők most autó nélkül is kényelmesen, átszállás nélkül elérhetik a magyar tengert, a tavalyi évhez képest korábban, akár már a tavaszi hónapokban is.

– mondta el Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója. Krakkóból, illetve Szlovákia több településéről, így például Donovalyból vagy Besztercebányáról Siófokra májusban heti tizekét busz érkezik, június első felétől pedig már minden nap két utazási lehetőségből választhatnak a Balatonra tartó turisták. Minden összeköttetés két irányban foglalható, így a siófokiaknak is lehetőségük lesz felfedezni Európát a nyár során.

Tengerparti utazási lehetőség a Balaton-partról akár már az előszezonban is

Áprilisban indult útnak Rijekába az idei első, Siófokról a horvát tengerpartra közlekedő FlixBus is, így akár már az előszezonban naponta közvetlenül elérhető az Adria. A kínálat jelentősen bővül még nyárig, a vállalat februárban jelentette be, hogy idén több mint húsz tengerparti településre indul napi járat júniustól. A tavaly is a hálózat részét képző Dalmácia mellett idén már az Isztriára és a szlovén tengerpartra is lehet majd zöld busszal utazni. Emellett Zágrábba is napi két busz közlekedik, a fővárosból pedig átszállással további tengerparti csatlakozások foglalhatók.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

flixbus

buszmenetrend

buszjárat

május

balaton