Mindenki ide utazik most: megállíthatatlan Heves megye turizmusa

HelloVidék   
  Megosztom
Mindenki ide utazik most: megállíthatatlan Heves megye turizmusa

Heves megyében évről évre többen keresik fel történelmünk épített kincseit, köztük a siroki és a kisnánai várat. Úgy tűnik, a fejlesztésükre szánt pénz megtérül.

A portál szerint a siroki vár számos fejlesztést kapott az elmúlt évtizedekben, ezért egyre többen látogatnak el megcsodálni a panorámát a körsétányon. Tuza Gábor polgármester elárulta, hogy a látogatók száma folyamatosan emelkedik: míg 10 évvel ezelőtt nem érte el a 10 ezret a látogatók száma, addig tavaly már 55 ezer turistát fogadott a vár.

Tapasztaljuk, hogy a szállásadók is jobban aktivizálják magukat, ágyszámot növeltek, sőt nyílt egy új, elég extra szállás, a barlangmotel

– osztotta meg a község első embere, majd hozzátette: vendéglátóegységek száma is növekedett, az önkormányzat tulajdonában lévő motel forgalma pedig az elmúlt négy év alatt majdnem a duplájára emelkedett, az idegenforgalmi adó összege pedig nyolcvanszázalékos emelkedést mutatott.

A település önkormányzata a Mátra Jövője Turisztikai Egyesülettel együtt kívánja vonzóbbá tenni Sirokot, melynek az egyik legfontosabb pontja az, hogy minél több rendezvényt telepítenek a térségbe. A legnépszerűbb siroki rendezvények közé tartoznak a júniusi várnapok, valamint a Hálózsákos éjszaka a várban elnevezésű, egyedülálló program. Egyre több iskolás csoport szervez Sirokra osztálykirándulást is.

Kisnána sárkányos vára kedvelt látnivaló a környéken, de a vállalkozásélénkítő szerepe még erősödhetne. A 2010–2011-es rekonstrukciója után új, látogatóbarát, interaktív szolgáltatásokkal bővült a kínálat. Zvaráné Molnár Mária elmondta a portálnak, hogy nem csak nyáron, hanem a téli időszakban is érkeznek látogatók. A Kisnánai Vár és Népi Műemlék gondnokságának vezetője elárulta, hogy tavaly összesen negyvenegyezren léptek be a legendás falak közé.

Visszajáró vendégeink vannak, gyakran fogadunk csoportokat is. Az idei első negyedévben ugyanannyi látogató volt, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Igyekszünk újítani, de a bevált eseményeket is megtartjuk. A várjátékok mellett a barackhoz kapcsolódik program, vendégcsalogató a falunapunk, a szlovák hagyományoknak is szánunk teret, kedvelt a decemberi lélekmelegítő rendezvény is

– mondta Zvaráné Molnár Mária. Mindazonáltal kiderült, hogy a turizmust segítő egyéb vállalkozások Kisnánán még nem eléggé épültek rá a falu látványosságára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

szórakozás

turizmus

vendéglátás

vár

heves

sirok

kisnána