Mindenki ide utazik most: megállíthatatlan Heves megye turizmusa

HelloVidék   
  Megosztom
Mindenki ide utazik most: megállíthatatlan Heves megye turizmusa

Heves megyében évről évre többen keresik fel történelmünk épített kincseit, köztük a siroki és a kisnánai várat. Úgy tűnik, a fejlesztésükre szánt pénz megtérül.

A portál szerint a siroki vár számos fejlesztést kapott az elmúlt évtizedekben, ezért egyre többen látogatnak el megcsodálni a panorámát a körsétányon. Tuza Gábor polgármester elárulta, hogy a látogatók száma folyamatosan emelkedik: míg 10 évvel ezelőtt nem érte el a 10 ezret a látogatók száma, addig tavaly már 55 ezer turistát fogadott a vár.

Tapasztaljuk, hogy a szállásadók is jobban aktivizálják magukat, ágyszámot növeltek, sőt nyílt egy új, elég extra szállás, a barlangmotel

– osztotta meg a község első embere, majd hozzátette: vendéglátóegységek száma is növekedett, az önkormányzat tulajdonában lévő motel forgalma pedig az elmúlt négy év alatt majdnem a duplájára emelkedett, az idegenforgalmi adó összege pedig nyolcvanszázalékos emelkedést mutatott.

A település önkormányzata a Mátra Jövője Turisztikai Egyesülettel együtt kívánja vonzóbbá tenni Sirokot, melynek az egyik legfontosabb pontja az, hogy minél több rendezvényt telepítenek a térségbe. A legnépszerűbb siroki rendezvények közé tartoznak a júniusi várnapok, valamint a Hálózsákos éjszaka a várban elnevezésű, egyedülálló program. Egyre több iskolás csoport szervez Sirokra osztálykirándulást is.

Kisnána sárkányos vára kedvelt látnivaló a környéken, de a vállalkozásélénkítő szerepe még erősödhetne. A 2010–2011-es rekonstrukciója után új, látogatóbarát, interaktív szolgáltatásokkal bővült a kínálat. Zvaráné Molnár Mária elmondta a portálnak, hogy nem csak nyáron, hanem a téli időszakban is érkeznek látogatók. A Kisnánai Vár és Népi Műemlék gondnokságának vezetője elárulta, hogy tavaly összesen negyvenegyezren léptek be a legendás falak közé.

Visszajáró vendégeink vannak, gyakran fogadunk csoportokat is. Az idei első negyedévben ugyanannyi látogató volt, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Igyekszünk újítani, de a bevált eseményeket is megtartjuk. A várjátékok mellett a barackhoz kapcsolódik program, vendégcsalogató a falunapunk, a szlovák hagyományoknak is szánunk teret, kedvelt a decemberi lélekmelegítő rendezvény is

– mondta Zvaráné Molnár Mária. Mindazonáltal kiderült, hogy a turizmust segítő egyéb vállalkozások Kisnánán még nem eléggé épültek rá a falu látványosságára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

szórakozás

turizmus

vendéglátás

vár

heves

sirok

kisnána