Rengeteg magyar feledkezik meg erről nyaralás előtt: de vajon megéri költeni rá?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rengeteg magyar feledkezik meg erről nyaralás előtt: de vajon megéri költeni rá?

Az utasbiztosítások jelentős részét nem meglepő módon nyáron kötik, a nyaralások előtt. Idén azonban más a helyzet, hiszen több egymástól független felmérésből is az derül ki, hogy a magyarok idén nyáron sokkal óvatosabban nyaralnak.

A különböző felmérések szerint a magyarok egy jelentős része idén semmiféle külföldi nyaralást nem tervez, inkább itthon tölti el a szabadságát. De ha nincs külföldi utazás, akkor nincs utasbiztosítás sem? Vagy mégis? Egyre több hazai társaság látja meg a potenciált a belföldi utasbiztosítások értékesítésében, de valóban szükségünk van rájuk? Ezt a témát járja körül cikkében a Pénzcentrum.

Az utasbiztosítások jelentős részét nem meglepő módon nyáron kötik, a nyaralások előtt: a tavalyi adatok szerint valamivel több mint 40 százalékukat. Idén azonban más a helyzet, hiszen több egymástól független felmérésből is az derül ki, hogy

A koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is terveznek utazni, de már mások a prioritások. Egy nemrég készült felmérésből, melyben 6000 embert kérdeztek meg, az derült ki, hogy a magyarok egy jelentős része határon belül marad, 50 százalékuk a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százaléknyian pedig csak jövőre terveznek útra kelni.

A magyar munkavállalók 82 százaléka fog még idén szabadságra menni, nyaralást viszont csak 40...
Ám aki útra kel is inkább a tengeren innen marad: a már megkötött utasbiztosítások tanúsága szerint a külföldre indulók több mint fele Horvátországba (35,3%) és Ausztriába (15%) indult el pihenni, Európán kívüli célpontra szinte nem is kötöttek biztosításokat a magyarok. Mint tudjuk, a koronavírus még mindig jelen van hazánkban is, és úgy tűnik mé hosszabb ideig együtt kell vele élnünk, áldozatokat kell hoznunk, például azt, hogy kevesebbet utazunk. De a biztosítóknak is hatékony választ kell találniuk az így kiesett bevételeik pótlására.

Jelenleg 4-5 biztosító is kínál ilyen belföldi utasbiztosításokat. Ezek a konstrukciók már legalább egy évtizede jelen vannak, népszerűségük azonban mindig is jóval szerényebb volt a külföldi utasbiztosításokénál. A koronavírusjárvány idén sokakat tartott belföldön, ezért most jobban a fókuszba kerültek, többen is veszik igénybe ezt a biztosítást

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére Cseh Anett, a Netrisk.hu termékfejlesztési vezetője.

A belföldi utasbiztosításban olyan klasszikus utasbiztosítási fedezetek szerepelnek, mint a poggyászbiztosítás, útlemondás (sztornó) biztosítás, vagy éppen gépjárműassistance-szolgáltatás. Emellett olyan egészségügyi problémákkal kapcsolatos térítéseket is nyújt, mint a betegszállítás költsége, a nyaralás megszakítása miatt ki nem használt szállásköltség térítése, vagy éppen az utazás során elszenvedett baleset miatt járó táppénzkiegészítés. A különböző balesetek (pl. csonttörések, baleseti eredetű égés, állatharapás) után fizet egy összegben a CHERRISK Belföldi Utasbiztosítása. Ennek a biztosításnak a különlegessége, hogy több extrém sport is beletartozik a fedezetbe, így az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek különösen jó választás lehet, ha szeretnének felkészülni a váratlan eseményekre. (A pontos fedezeteket mindig az adott biztosító szerződési feltételei tartalmazzák, és komoly eltérések lehetnek a külföldi és a belföldi utasbiztosítások között, épp ezért választás előtt mindig javasoljuk ezek átolvasását).

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

nyaralás

biztosítás

utasbiztosítás