Rengeteg magyar feledkezik meg erről nyaralás előtt: de vajon megéri költeni rá?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rengeteg magyar feledkezik meg erről nyaralás előtt: de vajon megéri költeni rá?

Az utasbiztosítások jelentős részét nem meglepő módon nyáron kötik, a nyaralások előtt. Idén azonban más a helyzet, hiszen több egymástól független felmérésből is az derül ki, hogy a magyarok idén nyáron sokkal óvatosabban nyaralnak.

A különböző felmérések szerint a magyarok egy jelentős része idén semmiféle külföldi nyaralást nem tervez, inkább itthon tölti el a szabadságát. De ha nincs külföldi utazás, akkor nincs utasbiztosítás sem? Vagy mégis? Egyre több hazai társaság látja meg a potenciált a belföldi utasbiztosítások értékesítésében, de valóban szükségünk van rájuk? Ezt a témát járja körül cikkében a Pénzcentrum.

Az utasbiztosítások jelentős részét nem meglepő módon nyáron kötik, a nyaralások előtt: a tavalyi adatok szerint valamivel több mint 40 százalékukat. Idén azonban más a helyzet, hiszen több egymástól független felmérésből is az derül ki, hogy

A koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is terveznek utazni, de már mások a prioritások. Egy nemrég készült felmérésből, melyben 6000 embert kérdeztek meg, az derült ki, hogy a magyarok egy jelentős része határon belül marad, 50 százalékuk a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százaléknyian pedig csak jövőre terveznek útra kelni.

A magyar munkavállalók 82 százaléka fog még idén szabadságra menni, nyaralást viszont csak 40...
Ám aki útra kel is inkább a tengeren innen marad: a már megkötött utasbiztosítások tanúsága szerint a külföldre indulók több mint fele Horvátországba (35,3%) és Ausztriába (15%) indult el pihenni, Európán kívüli célpontra szinte nem is kötöttek biztosításokat a magyarok. Mint tudjuk, a koronavírus még mindig jelen van hazánkban is, és úgy tűnik mé hosszabb ideig együtt kell vele élnünk, áldozatokat kell hoznunk, például azt, hogy kevesebbet utazunk. De a biztosítóknak is hatékony választ kell találniuk az így kiesett bevételeik pótlására.

Jelenleg 4-5 biztosító is kínál ilyen belföldi utasbiztosításokat. Ezek a konstrukciók már legalább egy évtizede jelen vannak, népszerűségük azonban mindig is jóval szerényebb volt a külföldi utasbiztosításokénál. A koronavírusjárvány idén sokakat tartott belföldön, ezért most jobban a fókuszba kerültek, többen is veszik igénybe ezt a biztosítást

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére Cseh Anett, a Netrisk.hu termékfejlesztési vezetője.

A belföldi utasbiztosításban olyan klasszikus utasbiztosítási fedezetek szerepelnek, mint a poggyászbiztosítás, útlemondás (sztornó) biztosítás, vagy éppen gépjárműassistance-szolgáltatás. Emellett olyan egészségügyi problémákkal kapcsolatos térítéseket is nyújt, mint a betegszállítás költsége, a nyaralás megszakítása miatt ki nem használt szállásköltség térítése, vagy éppen az utazás során elszenvedett baleset miatt járó táppénzkiegészítés. A különböző balesetek (pl. csonttörések, baleseti eredetű égés, állatharapás) után fizet egy összegben a CHERRISK Belföldi Utasbiztosítása. Ennek a biztosításnak a különlegessége, hogy több extrém sport is beletartozik a fedezetbe, így az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek különösen jó választás lehet, ha szeretnének felkészülni a váratlan eseményekre. (A pontos fedezeteket mindig az adott biztosító szerződési feltételei tartalmazzák, és komoly eltérések lehetnek a külföldi és a belföldi utasbiztosítások között, épp ezért választás előtt mindig javasoljuk ezek átolvasását).

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

nyaralás

biztosítás

utasbiztosítás