Ezt a várat már visszafoglalhatjuk: extra nyári szabadtéri programokkal csábítanak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ezt a várat már visszafoglalhatjuk: extra nyári szabadtéri programokkal csábítanak

Május 1-jén a dunántúli végeken a várkiállítás kivételével újra kinyitott a Jurisics-vár. Sőt, már feltették az idei nyár várszínházi programjait is. Lehet csemegézni: lesz habkönnyű zenés-táncos színház, de egyéb produkciók is várnak a nyárban.

Eztán nem csak túrázni és teraszozni lesz érdemes Kőszegre járni, hanem végre (majdnem) visszafoglalhatjuk a lovagvárat is, keddtől ugynais már látogatható.

A Jurisics-vár Facebook-oldalán tette közzé a hírt, miszerint, május 1-jén kinyitottak: "A kőszegi vár évszázadai" állandó kiállítás látogatható is. Az Életút és örökség című, Habsburg Ottó életútját bemutató időszaki kiállítást viszont (május 30-ig) megnézhetik az érdeklődők a reneszánsz folyosón, és látható a Szőlő Jövésnek Könyve roll up tárlat is a Lovagteremben.

A szabadtéri színház szerelmeseinek pedig jó hír, hogy a kőszegi várszínház idei tervezett nyári programja is felkerült az intézmény honlapjára. Május 17-étől jelentkeznek előadásokklal, lehet csemegézni: lesz habkönnyű zenés-táncos színház, de egyéb produkciók is várnak majd.

Fotó: MTI/Czika László

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kőszeg

jurisics-vár

kiállítás