Fontos változás Hévízen: mutatjuk, mire érdemes figyelni az utazóknak

MTI   
  Megosztom
Fontos változás Hévízen: mutatjuk, mire érdemes figyelni az utazóknak

A korábban épült alpályaudvar 700 millió forintos bővítésével kialakított új autóbusz-pályaudvarról indulnak és oda érkeznek június elsejétől a buszok Hévízen - közölte a város önkormányzata.

A tájékoztatás szerint néhány évvel ezelőtt, még a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretéből épült meg az az alpályaudvar a város nagyparkolója mögött, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből elnyert 700 millió forintból bővített ki az önkormányzat a Volánbusszal konzorciumban. A fedett peronnal, kerékpártárolóval is ellátott új pályaudvar június elsejétől fogadja és indítja az autóbuszokat, egyelőre próbaüzemben, amíg az átépítés le nem zárul.

Papp Gábor polgármester jelezte, a régi - a tófürdő bejárata közelében még 1957-ben épült - buszpályaudvar esetében az önkormányzat és a Volánbusz területcserét hajt majd végre, a gyógytó közvetlen szomszédságában, az épület és környezete átalakításával egymilliárd forintos gyógyhelyfejlesztési beruházás valósul meg. Egyebek mellett turisztikai információs központot, rendezvényteret, ivócsarnokot, kerékpáros központot hoz létre a város, de tervezik helyi járatú buszközlekedés elindítását is. A közlés szerint a hévízi autóbuszállomást 60 országos és regionális autóbuszvonal érinti, évente csaknem 1,5 millió utas fordul meg itt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

önkormányzat

autóbusz-pályaudvar

pályaudvar

autóbusz

busz

utazás