Hatalmas bajban ez a tavunk is: özönvíz kellene, hogy ne apadjon tovább

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas bajban ez a tavunk is: özönvíz kellene, hogy ne apadjon tovább

24 centiméterrel alacsonyabb a Fertő tó vízszintje a sokéves átlaghoz képest az ORF Burgenland beszámolója szerint. Bár a napokban a Fertő térségében 30-40 mm csapadék hullott, ez mindössze három centiméterrel emelte meg a vizet a tóban. Az alacsony vízszint jelenleg még a vitorlásoknak és a hajótulajdonosoknak okozhat kisebb-nagyobb problémát.

24 centiméterrel alacsonyabb a Fertő tó vízszintje a sokéves átlagnál, tengerszint felett 115,22 méteren van jelenleg a vízszint, ami 1965 óta az egyik legalacsonyabb mért érték. A szakértők most arra várnak, milyen időjárási viszonyok lesznek augusztusban és szeptemberben. Ha ugyanis marad a kánikulai meleg, a tó tovább apadhat, írja a nyugat.hu.

Az alacsony vízszint különösen a vitorlásoknak és a hajótulajdonosoknak okozhat problémát. A nyílt vízfelületen egyelőre még gond nélkül lehet hajózni, az eliszaposodott kikötőkben azonban már tapasztalhatóak a nehézségek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fertő-tó

nyugat-dunántúl

vízszint

apadás

vízhiány

vízpótlás