Ezek a legjobb autók 2023-ban Magyarországon: itt a friss toplista!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legjobb autók 2023-ban Magyarországon: itt a friss toplista!

A Suzuki S-Cross nyerte 2023-ban az Év Magyar Autója díjat, míg a zsűri különdíjasa az Audi TT RS lett.

Sok izgalmas autót, rengeteg tesztet és szoros küzdelmet hozott az Év Magyar Autója díjak negyedik felvonása. Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 22 márka 39 autót jelölt. Az Év Magyar Autója 2023 díjra két hazai autógyártó nevezett. A Magyar Év Autója 2023 díjakért 16 modell indult, az Év Zöldautója 2023 díjakért pedig 21 modell küzdött. Kiosztották az Év Beszállítója 2023 díjakat és kiderült, hogy ki lett az Év Autós PR-szakembere.

A verseny negyedik évében a három hazai autógyártóból kettő nevezett autót, így a tavalyi ezüstérmes, 2020-as győztes, esztergomi Suzuki S-Cross teljes hibrid változata a 25 éves jubileumát ünneplő győri ikon, az Audi TT RS ellen bizonyíthatott. A zsűri egyhangúan döntött a hétköznapokban jobban használható, a hazai utakon markánsan megjelenő S-Cross mellett, de a győri TT sem maradt jutalom nélkül. A zsűri rendhagyó módon különdíjat ítélt oda a győri termeléstől hamarosan búcsúzó sportkocsi RS változatának.

  • Év Magyar Autója 2023 díj: Suzuki S-Cross Hybrid
  • Év Magyar Autója – A zsűri különdíja: Audi TT RS

Ezen kívül hét kategóriában hirdetett még győztest a zsűri. A kisautók kategóriát a Skoda Fabia nyerte, a Honda Civic a családi autók között győzött, a Citroën C5 X az üzleti autók között lett első, a Volkswagen Taigo a kis szabadidő-autók között, a Skoda Karoq a közepes szabadidő-autók mezőnyében, míg a Mazda CX-60 phev a nagy szabadidő-autók között győzedelmeskedett. A BMW ezúttal is behúzta a sportautó kategóriát, ahol a BMW M3 Touring kapta a koronát.

Év Zöldautója 2023

Itt is hét kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók az plug-in hibrid és teljesen elektromos autóikat. A hibrideknél előírás, hogy kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk. A legtöbb autó az elektromos szabadidő-autók kategóriájában indult, ahol a korábban az Év Autója 2022 díjat elhódító Kia EV6 vitte el a pálmát.

Két díjat kapott a magyar piacra frissen érkezett kínai márka, az MG ZS EV az elektromos városi autók, az MG EHS pedig a hibrid városi autók mezőnyében győzött. Az elektromos prémium autók kategóriáját a Győrben gyártott karosszériaelemeket viselő Audi RS e-tron GT nyerte, a hibrid szabadidő-autók között a Peugeot 408 phev, a hibrid prémium autók között pedig a Lexus RX 450h+ lett az első. Az elektromos haszonjármű-kategóriát toronymagasan nyerte a Volkswagen ID. Buzz Cargo.

Közönségdíj 2023

A díjra mind a 39 nevezett autó esélyes volt. A kezdeti szoros versengést követően fölényes szavazatelőnnyel nyert a Suzuki S-Cross a Kia és a Toyota előtt. A februárban zajlott online szavazáson több mint ötezren vettek részt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

autó

személygépjármű

személygépkocsi

személygépkocsik

autózás

autópiac

autóvásárlás

toplista