Medvetámadás a Felvidéken: ebben a körzetben fokozott veszélyt jelentettek

HelloVidék   
  Megosztom
Medvetámadás a Felvidéken: ebben a körzetben fokozott veszélyt jelentettek

Sérülésekkel került kórházba egy férfi, miután szerdán rátámadt egy medve a Nagy-Fátra Nemzeti Parkban (Turócszentmártoni járás). A támadás a Prieložnica hegycsúcs felé vezető hegyi úton történt. A férfi a feleségével volt, amikor a medve rátámadt, az eset során a lábán és a karján sérült meg.

A támadást követően a férfi lement a völgybe, majd egy hozzátartozója kórházba vitte – számolt be róla a parameter.sk. A Szlovák Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) csütörtökön, az áldozat testvérétől szerzett tudomást a támadásról. A hivatal szerint a medvét minden bizonnyal a melegebb időjárás és az azt megelőző esőzés ébresztette fel téli álmából. A ŠOP alkalmazottai átfésülik a támadás területét, hogy kizárhassák annak lehetőségét, hogy a medve sérült volt.

A ŠOP felhívja a turisták figyelmét, hogy a támadás körzetében fokozott körültekintéssel közlekedjenek. A Nagy-Fátra ezen körzetében gyakorinak mondható a medvék előfordulása, illetve gyakran keresnek arra búvóhelyet télre. Idén a hivatal húsz medvetámadást regisztrált Szlovákiában, ezek közül pedig 12 eset végződött sérüléssel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szlovákia

felvidék

utazás

medve

medvetámadás