Őrült ételek Somogyból: hogyan készül a bocspor és a hajdinarétes?
Somogy a Dél-Dunántúl legnagyobb vármegyéje, azonban a vidék jóval többet nyújt a látogatóknak a Balaton partvidékénél. Nézzük, milyen különleges ételek kerülnek itt terítékre!
Somogy a Dél-Dunántúl legnagyobb vármegyéje, azonban a vidék jóval többet nyújt a látogatóknak a Balaton partvidékénél. Nézzük, milyen különleges ételek kerülnek itt terítékre!
Miért érdemes fogyasztani őket? Hogy készítsük el ezeket a köreteket? Mennyibe kerülnek? Ennek jártunk most utána.
Egy időre elrugaszkodjunk a megszokott krumplitól és rizsről, nyissunk kicsit új irányba és próbáljunk ki új köretelemeket a konyhában. Hogy mit érdemes fogyasztani és miért? Mennyibe kerülneke ezek az alapanyagok? Ennek jártunk most utána.
A vasárnapi rántott hús mellé köretként 30-40 éve a magyar háziasszony a rizsen kívül mást nem nagyon ismert. Én is felnőttként éreztem rá a „kása” valódi ízére, lettem hívő. Hozunk árakat is, de eláruljuk a sztárséf, Bede Róbert kásás receptjét is.
Rajtunk áll, hogy megmentjük-e nagyszüleink ősi tájételeit: járjunk utána, milyen autentikus fogásokat készítettek Zalában, milyen ételkülönlegességek készültek a legegyszerűbb alapanyagokból!
Hazánkon belül is egyedi kulturális értékeket képvisel az Őrség: milyen helyi szokások jellemzik a vidéket, milyen különleges ízeket őriznek a hagyományőrző őrségi receptek?
Hajdina receptek hajdinaliszt használatával: a pohánka / hajdina főzése, hajdina recept. Mi az a hajdina, hajdina hol kapható, miért jó a hajdina búza helyett? Hajdina hol kaphato?