Veszélyes szúnyogok jelentek meg Magyarországon: így védekezz ellenük!

infostart.hu   
  Megosztom
Veszélyes szúnyogok jelentek meg Magyarországon: így védekezz ellenük!

A klímaváltozás az oka annak is, hogy hatalmasra dagadnak a szúnyogcsípések. Korábban mi is megírtuk, hogy egy kisfiút kórházba kellett vinni, annyira heves reakciót váltottak ki nála a csípések. A szokatlanul nagyra duzzadó kiütéseket új, ellenálló szúnyogfajok okozzák, a csípéseket tanácsos borogatni, és ha nem múlnak orvoshoz fordulni – figyelmeztet Nékám Kristóf, a Magyar Allergia Szövetség elnöke.

Szokás mondani, hogy a mai világnak két csapása van, az egyik a környezetszennyezés, a másik pedig a klímaváltozás, amit az ember–szúnyog modellben is kristálytisztán látni, fogalmazott a Magyar Allergia Szövetség elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva.

A mediterrán térségekben őshonos szúnyogok mára már Magyarországon is megtalálhatók, mutatott rá Nékám Kristóf, megismételve, az eredeti szúnyogjainknak a sűrűsége megfogyatkozott, így azok, amelyek ellenállóbb fajtájúak, és délebbről érkeznek, azok lassan át fogják venni a helyüket.

"A környezetszennyezés az az allergiás típusú reakciókat is elősegíti, fokozza", emellett természetesen a szúnyogok nyála is más összetételű, jegyezte meg. Az is elképzelhetőnek tartja, hogy szúnyogok által felvett kis molekulasúlyú környezetszennyező anyagoknak egy része is bekerülhet az emberi szervezetbe egy szúrás alkalmával.

Mindenesetre, ha a csípés napokig nem múlik, érdemes orvoshoz fordulni - tanácsolja Nékám Kristóf -, mert elképzelhető, hogy olyan kórokozót hord magával a szúnyog, amely eddig Magyarországon nem volt ismert. A házi praktikák legegyszerűbb módja a borogatás, de a hűsítő és antiallergiás krémek használata is enyhülést hozhat. Akiknél pedig valóban erős reakciót vált ki a csípés, egy antihisztamin tabletta beszedését sem tartja ördögtől való dolognak a Magyar Allergia Szövetség elnöke.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szúnyog

védekezés

szúnyogcsípés

klímaváltozás

globális felmelegedés

környezetszennyezés