Nem éri meg halogatni: a legjobb most feltenni a téli gumikat!

HelloVidék   
  Megosztom
Nem éri meg halogatni: a legjobb most feltenni a téli gumikat!

Ideje téli gumira váltani, mert a héten nem hogy 7 fok alá süllyed reggelente a hőmérséklet, de fagyok is várhatók. Október első felében az autósok általában elindulnak a gumiszervizekbe, elsősorban azok, akik a sorban állást el szeretnék kerülni.

Érdekesség, hogy bár valamennyi környező országban kötelező a téli gumi használata, Magyarországon csak ajánlott, legalábbis a hatályos magyar szabályozás szerint. Aki azonban szeretne vigyázni a saját maga, utasai és természetesen az autója biztonságára, az magától értetődőnek veszi, hogy a hideg idő beálltával téli gumira vált - derül ki a gumi.hu cikkéből.

de jó, ha tudjuk, hogy akkor sem lesz semmi baja a téli guminak, ha korábban kerül sor a gumicserére. Az elmúlt években tapasztalata szerint október elején az országban már több helyen kelhettek talajmenti fagyokra az autósok, és az is teljesen természetes, hogy október közepén leesik az első hó. Az igazán nagy roham a gumiszerelőknél ráadásul október közepén kezdődik, a legtöbben ugyanis csak akkor hiszik el, hogy tényleg itt a tél, amikor leesik az első hó és csúszósak az utak.

Azoknak, aki már október elején időpontot kérnek a gumiszerelőhöz, nem kell tartaniuk attól, hogy meglepi őket a kiszámíthatatlan időjárás, ráadásul időt is spórolnak. A gumiszerelő műhelyek dolgát is jelentősen megnehezítette a munkaerőhiány, így sokan nem tudnak annyi autó fogadni a tél beköszöntekor, amennyit korábban el tudtak látni.

A gumiszerelőnél szeptember végén és október elején akár 1-2 napra is kapható időpont, a kritikus időszakokban azonban az 1-2 hetes várólista is teljesen megszokott. Racionális és felelősségteljes döntés tehát még a nagy roham előtt felszereltetni a téli gumikat, minden tekintetben jobban jár vele az autótulajdonos.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

gumiabroncs

téli gumi

ősz