Egészséges étel helyi gazdáktól: a kistermelők menthetik meg a magyar vidéket

HelloVidék   
  Megosztom
Egészséges étel helyi gazdáktól: a kistermelők menthetik meg a magyar vidéket

Idén a Magyar Természetvédők Szövetsége is csatlakozott a nemzetközi „Good food good farming” – "Egészséges étel helyi gazdáktól" kampányhoz. A program keretében számos európai országban rendeztek akciókat 2018. október 27-én azzal a céllal, hogy az EU agrárpolitikája, az intenzív, nagyüzemi gazdálkodás helyett, a kistermelőket és a vidéki megélhetést támogassa.

A kampány keretében a szövetség a partnereivel Magyarországon 8 helyszínen szervezett akciókat, ahol vásárlói tanácsadás mellett kiállításokkal, kiadványokkal, játékokkal, totóval várták az érdeklődőket.

A programhoz csatlakozó szervezetek európaszerte számos eseményt szerveztek; fővárosokban, városokban és falvakban különféle akciónapokon, demonstrációkon, piknikeken, workshopokon és szemináriumokon keresztül üzenték, hogy egy igazságos fenntartható agrárpolitikát szeretnének.

Olyan gazdálkodásért állunk ki, amely védi a talajt, a vizet, az ökoszisztémákat és a biológiai sokféleséget, nem járul hozzá az éghajlatváltozáshoz és az állatok szenvedéséhez, valamint egészséges táplálékot biztosít mindenkinek

– nyilatkozta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programfelelőse.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

egészség

gazdaság

élelmiszer

fenntarthatóság

környezettudatosság