Egészséges étel helyi gazdáktól: a kistermelők menthetik meg a magyar vidéket

HelloVidék   
  Megosztom
Egészséges étel helyi gazdáktól: a kistermelők menthetik meg a magyar vidéket

Idén a Magyar Természetvédők Szövetsége is csatlakozott a nemzetközi „Good food good farming” – "Egészséges étel helyi gazdáktól" kampányhoz. A program keretében számos európai országban rendeztek akciókat 2018. október 27-én azzal a céllal, hogy az EU agrárpolitikája, az intenzív, nagyüzemi gazdálkodás helyett, a kistermelőket és a vidéki megélhetést támogassa.

A kampány keretében a szövetség a partnereivel Magyarországon 8 helyszínen szervezett akciókat, ahol vásárlói tanácsadás mellett kiállításokkal, kiadványokkal, játékokkal, totóval várták az érdeklődőket.

A programhoz csatlakozó szervezetek európaszerte számos eseményt szerveztek; fővárosokban, városokban és falvakban különféle akciónapokon, demonstrációkon, piknikeken, workshopokon és szemináriumokon keresztül üzenték, hogy egy igazságos fenntartható agrárpolitikát szeretnének.

Olyan gazdálkodásért állunk ki, amely védi a talajt, a vizet, az ökoszisztémákat és a biológiai sokféleséget, nem járul hozzá az éghajlatváltozáshoz és az állatok szenvedéséhez, valamint egészséges táplálékot biztosít mindenkinek

– nyilatkozta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programfelelőse.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

egészség

gazdaság

élelmiszer

fenntarthatóság

környezettudatosság