Kiadták a riasztást: ebben a három megyében szakad le az ég

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kiadták a riasztást: ebben a három megyében szakad le az ég

A következő napokban sok lesz a napsütés, a hét első felében legfeljebb északon lehetnek zivatarok. Jellemzően 30 fok körül alakulnak a maximumok a héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Elsősorban a Kisalföldön, az északi hegyekben és északkeleten alakulhatnak ki délutáni záporok, egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugatira, délnyugatira forduló szél napközben az Észak-Alföldön, északkeleten megélénkül, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre adott ki figyelmeztetést zivatarveszély miatt:

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Hétfőn, kedden és szerdán napos idő várható, de hétfőn és szerdán az ország északi felében, kedden északkeleten, északon néhány helyen záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, kedden 12-18, szerdán 15-21 fok között alakul. A nappali maximumok hétfőn 26-29, kedden 27-32, szerdán 29-34 fok között lehetnek.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen kell záporra, zivatarra számítani. A szél megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximum általában 29-35 fok között várható, de északnyugaton kissé hűvösebb lehet.

Pénteken napos idő várható helyenként záporral, egy-egy zivatarral. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a leghidegebb órákban 12-17, vasárnap 13-18 fok lesz. A nappali maximumok szombaton 27-32, vasárnap 28-33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

figyelmeztetés

riasztás

napsütés

meleg

forróság

kánikula

zápor

zivatar

vihar

szél

eső

csapadék