Minden második embert meggyötör az óraátállítás: szerinted is el kellene törölni?

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Minden második embert meggyötör az óraátállítás: szerinted is el kellene törölni?

A társadalom fele nem alkalmazkodik könnyen az óraátállításhoz - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász saját felmérésére hivatkozva az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szakember a Facebookon indította a szavazást, és a nagy többség arra szavazott, hogy az óraátállítást el kellene törölni. Abban megoszlottak a vélemények, hogy a nyári vagy a téli időszámításra kéne átállni - jegyezte meg. Kitért arra is, hogy az elmúlt időszak rendkívül fontos lett volna arra, hogy az élővilág a kora őszi időjárásról átálljon a késő őszire. Ez most kimaradt, mert kánikulaközeli időjárás volt.

A következő napokban jelentős lehűlés következik. A nagy hőmérsékletváltozás miatt több lehet a baleset, megnövekedhet a stroke-os, infarktusos esetek száma is. Ezért a szívbetegekre, idősekre ajánlott fokozottan odafigyelni - mondta a meteogyógyász.

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. közleménye szerint évtizedek óta mérik és elemzik az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait, az 1980 óta működő rendszer segítségével eddig csaknem 4000 gigawattórára becsülhető az energiamegtakarítás, amely az ország közel 5 heti átlagfogyasztásával egyenlő. Az óraátállítás haszna ugyanakkor a környezetvédelem területén is megmutatkozik: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár. A megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó intézményekben és szolgáltatóknál, valamint a középületek díszkivilágítása kapcsán keletkezik - olvasható a közleményben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészség

életmód

óraátállítás

idő

meterológia