Vádat emelt az ügyészség: börtön várhat a nógrádi állatkínzóra

MTI   
  Megosztom
Vádat emelt az ügyészség: börtön várhat a nógrádi állatkínzóra

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 43 éves férfi ellen emelt vádat, aki kegyetlen módon tartotta kutyáját, a bánásmód pedig az állat pusztulásához vezetett - közölte a Nógrád megyei főügyész.

A Bátonyterenyén tartott hároméves keverék kutya elpusztulását a szoros lánc által okozott sérülések okozták. A hosszan tartó fojtás miatt az állat nyakán először kisebesedett a bőr, majd 40-50 nap után a szorító hatás miatt a keringési rendszere - jelentős szenvedések után - összeomlott

- mondta Bóna Gyula.

A férfival szemben az ügyészség különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat, ezen kívül - más cselekményei okán - garázdaság, lopás és testi sértés miatt is.

A férfit korábban már ítélték felfüggesztett szabadságvesztésre, az ügyészség vele szemben most halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza

- fűzte hozzá a főügyész.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkínzás

állatkínzó

nógrád

nógrád megye