Bejelentették: élesben is használható lesz a szegedi járványkórház

HelloVidék   
  Megosztom
Bejelentették: élesben is használható lesz a szegedi járványkórház

Már a koronavírus kínai megjelenésekor létrehoztak egy bizottságot a Szegedi Tudományegyetemen, hogy felkészüljenek a várható hazai veszélyhelyzetre. A II-es kórház járványügyi ellátó központtá alakítását pedig már a hivatalos kijelölés előtt megkezdték. Az átalakítás és a költöztetés emberfeletti munka, de lassan a végéhez érnek. A megyében lapzártánkig nem volt igazolt koronavírussal fertőzött beteg - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, alig van olyan szeglete a II-es kórháznak, amihez ne nyúltak volna hozzá az utóbbi hetekben.

Az átalakításra és az osztályok költöztetésére a koronavírus-járvány miatt van szükség, hogy a régióban is működhessen egy mindenre felkészült járványügyi intézmény

- mondta a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, aki kitért arra is, hogy januárban, már amikor megjelent a járványveszély, létrehoztak egy vírussal foglalkozó bizottságot. Így tehát a II-es kórház járványügyi ellátó központtá alakítását még azelőtt elkezdték, mielőtt a szegedi intézmény hivatalosan is megkapta volna a kijelölésről szóló határozatot.

Ahogy az elmúlt hetekben élesedett a helyzet, úgy gondoltuk át a betegellátó részleg pontos jövőbeli működését egészségügyi szakmai, igazgatási, műszaki, humánpolitikai, jogi, logisztikai, valamint kommunikációs szakembereink bevonásával az elkövetkező időszak tökéletes működése érdekében

- emelte ki Lengyel Csaba.

Mint mondta ezért a II-es kórházat találták a legalkalmasabbnak, mert itt működik infektológia is, jelenleg 15 ággyal. Hozzátette, hogy az is fontos volt, hogy ott rendezzék be a járványügyi kórházat, ahol van CT, és intenzív osztály is, valamint jól elkülöníthető a klinikai központ többi részétől.

A korábbi fertőző osztály helyén pedig kialakítottunk a fertőzésgyanús betegek számára egy második SBO-t, hogy a felsőlégúti fertőzés gyanúja miatt beutaltak ne veszélyeztessék a sürgősségi ellátást az új klinikai tömbben

- részletezte az elnök.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

kórház

járványkórház

járvány

koronavírus

koronavírus-járvány