Bejelentették: élesben is használható lesz a szegedi járványkórház

HelloVidék   
  Megosztom
Bejelentették: élesben is használható lesz a szegedi járványkórház

Már a koronavírus kínai megjelenésekor létrehoztak egy bizottságot a Szegedi Tudományegyetemen, hogy felkészüljenek a várható hazai veszélyhelyzetre. A II-es kórház járványügyi ellátó központtá alakítását pedig már a hivatalos kijelölés előtt megkezdték. Az átalakítás és a költöztetés emberfeletti munka, de lassan a végéhez érnek. A megyében lapzártánkig nem volt igazolt koronavírussal fertőzött beteg - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, alig van olyan szeglete a II-es kórháznak, amihez ne nyúltak volna hozzá az utóbbi hetekben.

Az átalakításra és az osztályok költöztetésére a koronavírus-járvány miatt van szükség, hogy a régióban is működhessen egy mindenre felkészült járványügyi intézmény

- mondta a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, aki kitért arra is, hogy januárban, már amikor megjelent a járványveszély, létrehoztak egy vírussal foglalkozó bizottságot. Így tehát a II-es kórház járványügyi ellátó központtá alakítását még azelőtt elkezdték, mielőtt a szegedi intézmény hivatalosan is megkapta volna a kijelölésről szóló határozatot.

Ahogy az elmúlt hetekben élesedett a helyzet, úgy gondoltuk át a betegellátó részleg pontos jövőbeli működését egészségügyi szakmai, igazgatási, műszaki, humánpolitikai, jogi, logisztikai, valamint kommunikációs szakembereink bevonásával az elkövetkező időszak tökéletes működése érdekében

- emelte ki Lengyel Csaba.

Mint mondta ezért a II-es kórházat találták a legalkalmasabbnak, mert itt működik infektológia is, jelenleg 15 ággyal. Hozzátette, hogy az is fontos volt, hogy ott rendezzék be a járványügyi kórházat, ahol van CT, és intenzív osztály is, valamint jól elkülöníthető a klinikai központ többi részétől.

A korábbi fertőző osztály helyén pedig kialakítottunk a fertőzésgyanús betegek számára egy második SBO-t, hogy a felsőlégúti fertőzés gyanúja miatt beutaltak ne veszélyeztessék a sürgősségi ellátást az új klinikai tömbben

- részletezte az elnök.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

kórház

járványkórház

járvány

koronavírus

koronavírus-járvány