Koronavírus: fertőzött lett a szegedi egyetem rektora, aki operált is

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: fertőzött lett a szegedi egyetem rektora, aki operált is

Úgy tudni, az orvos nemrég Ausztriában volt síelni, de nem vonult házi karanténba, miután hazajött. Ehelyett bement dolgozni, és műtött is. Jóval azután végezték el rajta a tesztet, hogy elkezdte produkálni a vírus okozta tüneteket.

A Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője is elkapta a koronavírust, számolt be az RTL Klub híradója. Információik szerint az orvos

- értesültek. Jóval azután végezték el rajta a tesztet, hogy elkezdte produkálni a vírus okozta tüneteket. Az egyetemen most mindenkit szűrnek, aki kapcsolatba kerülhetett vele. Az orvos nem nyilatkozott egyelőre egyetlen médium megkeresésére sem.

Update: Rovó László, az egyetem rektora ezek után közleményben erősítette meg vasárnap délután, hogy a hírek igazak, ő a fertőzött orvos. Ebben többek között azt is írja:

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező, gyakorló orvos vagyok, de utazásom, ott tartózkodásom, valamint hazajövetelem során nem tapasztaltam olyan jelet sem magamon, sem a környezetemben, amely akár a legkisebb gyanúra is okot adhatott volna a vírusfertőzöttséggel kapcsolatban. Az sem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetembe, könnyen elképzelhető, hogy Szegeden fertőződtem meg, fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerülök kapcsolatba felsőlégúti fertőzésekkel.

A rektor azt állítja, hazaérkezése utáni orvosi munkája steril körülmények között, a legszigorúbb egészségügyi protokoll szerint zajlott, így szerinte kizárt, hogy akármelyik pácienst fertőzésveszélynek tette volna ki. Miután észlelte magán a tüneteket, haladéktalanul megtette a szükséges óvintézkedéseket.

Mostanáig nem találtak pozitív mintát a közvetlen környezetemben. Jelenleg családommal együtt karanténban vagyunk, gyakorlatilag már tünetmentes vagyok. Bár Szegeden van néhány pozitív eset, de ezek tőlem teljesen függetlenek, velük semmilyen kapcsolatban nem álltam

- zárul a közlemény.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

szegedi tudományegyetem

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány