Koronavírus: fertőzött lett a szegedi egyetem rektora, aki operált is

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: fertőzött lett a szegedi egyetem rektora, aki operált is

Úgy tudni, az orvos nemrég Ausztriában volt síelni, de nem vonult házi karanténba, miután hazajött. Ehelyett bement dolgozni, és műtött is. Jóval azután végezték el rajta a tesztet, hogy elkezdte produkálni a vírus okozta tüneteket.

A Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője is elkapta a koronavírust, számolt be az RTL Klub híradója. Információik szerint az orvos

- értesültek. Jóval azután végezték el rajta a tesztet, hogy elkezdte produkálni a vírus okozta tüneteket. Az egyetemen most mindenkit szűrnek, aki kapcsolatba kerülhetett vele. Az orvos nem nyilatkozott egyelőre egyetlen médium megkeresésére sem.

Update: Rovó László, az egyetem rektora ezek után közleményben erősítette meg vasárnap délután, hogy a hírek igazak, ő a fertőzött orvos. Ebben többek között azt is írja:

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező, gyakorló orvos vagyok, de utazásom, ott tartózkodásom, valamint hazajövetelem során nem tapasztaltam olyan jelet sem magamon, sem a környezetemben, amely akár a legkisebb gyanúra is okot adhatott volna a vírusfertőzöttséggel kapcsolatban. Az sem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetembe, könnyen elképzelhető, hogy Szegeden fertőződtem meg, fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerülök kapcsolatba felsőlégúti fertőzésekkel.

A rektor azt állítja, hazaérkezése utáni orvosi munkája steril körülmények között, a legszigorúbb egészségügyi protokoll szerint zajlott, így szerinte kizárt, hogy akármelyik pácienst fertőzésveszélynek tette volna ki. Miután észlelte magán a tüneteket, haladéktalanul megtette a szükséges óvintézkedéseket.

Mostanáig nem találtak pozitív mintát a közvetlen környezetemben. Jelenleg családommal együtt karanténban vagyunk, gyakorlatilag már tünetmentes vagyok. Bár Szegeden van néhány pozitív eset, de ezek tőlem teljesen függetlenek, velük semmilyen kapcsolatban nem álltam

- zárul a közlemény.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

szegedi tudományegyetem

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány