Újabb megbetegedések a vidéki városban: több intézményben is találtak fertőzötteket

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb megbetegedések a vidéki városban: több intézményben is találtak fertőzötteket

Az Árpád Technikum Szakképző egyik tanulójának pozitív lett a Covid-19 tesztje. A tanuló szeptember 3-tól már nem volt iskolában, közel egy hete otthonában tartózkodik, így az osztálytársaival is csak rövid időre érintkezett. A járványügyi előírásoknak megfelelően az érintett osztálynak jövő hét csütörtökig elrendelték a karantént, távoktatásukat megszervezték - számolt be róla az fmc.hu.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy egész osztály és öt tanár esetében rendeltek el hatósági házi karantént Székesfehérváron, ugyanis érintkeztek egy pozitív tesztet produkáló diáklánnyal a Vasvári Pál Gimnáziumban. Esetükben digitális oktatást rendelt el a Székesfehérvári Tankerületi Központ.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja az új eseteket illetően adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről:

Az Árpád Technikum Szakképző egyik tanulójának is pozitív lett a Covid-19 tesztje. A fertőzött tanuló nagyon elővigyázatos járt el. Már amikor értesült róla sportolóként, hogy kontaktszemély lett, akkor otthon maradt

- számolt be róla Kulcsár Szilvia.

Cser-Palkovics András, a város polgármestere közösségi oldalán nyilatkozott arról, hogy milyen változások, döntések születtek az eseteket követően. Mint írta:

Ahogy az országban mindenhol, Székesfehérváron is van olyan intézmény, ahol van koronavírus-fertőzött tanuló, illetve munkatárs. A Vörösmarty Színház mellett a Vasvári Pál Gimnázium, illetve a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium esetében van ilyen esetről tudomásunk

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

székesfehérvár

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

iskola

tanuló