Újabb megbetegedések a vidéki városban: több intézményben is találtak fertőzötteket

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb megbetegedések a vidéki városban: több intézményben is találtak fertőzötteket

Az Árpád Technikum Szakképző egyik tanulójának pozitív lett a Covid-19 tesztje. A tanuló szeptember 3-tól már nem volt iskolában, közel egy hete otthonában tartózkodik, így az osztálytársaival is csak rövid időre érintkezett. A járványügyi előírásoknak megfelelően az érintett osztálynak jövő hét csütörtökig elrendelték a karantént, távoktatásukat megszervezték - számolt be róla az fmc.hu.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy egész osztály és öt tanár esetében rendeltek el hatósági házi karantént Székesfehérváron, ugyanis érintkeztek egy pozitív tesztet produkáló diáklánnyal a Vasvári Pál Gimnáziumban. Esetükben digitális oktatást rendelt el a Székesfehérvári Tankerületi Központ.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja az új eseteket illetően adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről:

Az Árpád Technikum Szakképző egyik tanulójának is pozitív lett a Covid-19 tesztje. A fertőzött tanuló nagyon elővigyázatos járt el. Már amikor értesült róla sportolóként, hogy kontaktszemély lett, akkor otthon maradt

- számolt be róla Kulcsár Szilvia.

Cser-Palkovics András, a város polgármestere közösségi oldalán nyilatkozott arról, hogy milyen változások, döntések születtek az eseteket követően. Mint írta:

Ahogy az országban mindenhol, Székesfehérváron is van olyan intézmény, ahol van koronavírus-fertőzött tanuló, illetve munkatárs. A Vörösmarty Színház mellett a Vasvári Pál Gimnázium, illetve a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium esetében van ilyen esetről tudomásunk

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

székesfehérvár

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

iskola

tanuló