Elszabadult a műanyagszemét: borzasztó állapotok a Kékestetőn (videó)

HelloVidék   
  Megosztom
Elszabadult a műanyagszemét: borzasztó állapotok a Kékestetőn (videó)

Ki gondolná, de legtöbben a törött műanyag szánkójukat hagyják a hegyen, pedig ha fel tudták vinni, valahogy széttörve is elférne a kezekben, nem? A sípálya üzemeltetője szerint minden hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után - derül ki az RTL Híradójából.

A Kékestetőn járva egy baráti társaság, menet közben lefilmezte, hogy a hétvégi csúcs után műanyagszemét-halmok borították a hegyet. Bár önkéntesek folyamatosan gyűjtik az ottfelejtett hulladékot, az RTL Híradójának beszámolója szerint még hétfő délelőtt is sok volt a hóban elszórt szemét.

Főleg összetört műanyag szánkókat hagynak itt.

A Kékestetőn, felfelé menet már az erdőben is láttak elhagyott műanyagszánkókat, de a Veronika-rét alján rengeteg ott hagyott hulladék fogadta őket - mesélte Balogh Norbert snowboardos a tévécsatornának. Szerinte ez a heggyel szembeni tiszteletlenség. Azt javasolta, hogy ha bárkinek bármilyen szemete van, azt vigyék le magukkal, ne hagyják ott!

Az üzemeltető, Banka Zsolt szerint minden hétvégén több zsáknyit gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után.

A Kékestetői Sípálya üzemeltetőjével pár hete mi is interjúztunk, akkor is elmondta, hogyan kéne etikusabban, környezetbarát módon viselkednünk a hegyen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szemét

hulladék

kékestető