Elszabadult a műanyagszemét: borzasztó állapotok a Kékestetőn (videó)

HelloVidék   
  Megosztom
Elszabadult a műanyagszemét: borzasztó állapotok a Kékestetőn (videó)

Ki gondolná, de legtöbben a törött műanyag szánkójukat hagyják a hegyen, pedig ha fel tudták vinni, valahogy széttörve is elférne a kezekben, nem? A sípálya üzemeltetője szerint minden hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után - derül ki az RTL Híradójából.

A Kékestetőn járva egy baráti társaság, menet közben lefilmezte, hogy a hétvégi csúcs után műanyagszemét-halmok borították a hegyet. Bár önkéntesek folyamatosan gyűjtik az ottfelejtett hulladékot, az RTL Híradójának beszámolója szerint még hétfő délelőtt is sok volt a hóban elszórt szemét.

Főleg összetört műanyag szánkókat hagynak itt.

A Kékestetőn, felfelé menet már az erdőben is láttak elhagyott műanyagszánkókat, de a Veronika-rét alján rengeteg ott hagyott hulladék fogadta őket - mesélte Balogh Norbert snowboardos a tévécsatornának. Szerinte ez a heggyel szembeni tiszteletlenség. Azt javasolta, hogy ha bárkinek bármilyen szemete van, azt vigyék le magukkal, ne hagyják ott!

Az üzemeltető, Banka Zsolt szerint minden hétvégén több zsáknyit gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után.

A Kékestetői Sípálya üzemeltetőjével pár hete mi is interjúztunk, akkor is elmondta, hogyan kéne etikusabban, környezetbarát módon viselkednünk a hegyen.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szemét

hulladék

kékestető