Ezek most a legfrissebb adatok: több ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

MTI   
  Megosztom
Ezek most a legfrissebb adatok: több ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2021. január 25 – 31. között az országban 4 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - írja közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztálya.

A negyedik héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult:

  • a betegek 34,3%-a 0-14 éves gyermek,
  • 32,6%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt,
  • 24,6%-uk a 35-59 évesek,
  • 8,5%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

2021. negyedik hetében a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett 20 mintából az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki.

A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés.

A héten influenzaszerű megbetegedések halmozódását nem jelentették.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ
Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

influenza

nemzeti népegészségügyi központ

orvosok

influenzafigyelő szolgálat

influenza szezon