Sokkoló: idén még nem volt ennyi halott, közben megtelt covidos betegekkel egy vidéki kórház

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló: idén még nem volt ennyi halott, közben megtelt covidos betegekkel egy vidéki kórház

A harmadik hullám során megállapítható, hogy a korábbiaktól eltérően inkább a 40-50 éves korosztályból kezelünk betegeket, akik közül egyre több az intenzív terápiát, illetve lélegeztetést igénylő. A mai járványadatok sem biztatóak.

Az Albert Schweitzer Kórház COVID-19 igazolt fertőzött és fertőzésgyanús kapacitásai az elmúlt hét folyamán megteltek – nyilatkozta az intézmény sajtóreferense, Zelnik Krisztina a Heol.hu-nak.

A harmadik hullám során megállapítható, hogy a korábbiaktól eltérően inkább a 40-50 éves korosztályból kezelünk betegeket, akik közül egyre több az intenzív terápiát, illetve lélegeztetést igénylő. Kérünk mindenkit, a járványügyi intézkedéseket betartva vigyázzunk egymásra

– közölte Zelnik Krisztina.

Idén még nem volt ennyi napi halottja a koronavírusnak

A koronavirus.gov.hu adatai szerint meghalt 179, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5653 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A kormányzati portálon kiemelték: már 1 107 791 embert beoltottak Magyarországon, közülük 317 906-an már a második oltást is megkapták.

A járvány kezdete óta 480 860-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 16 325-re emelkedett, a gyógyultak száma 340 844.

Az aktív fertőzöttek száma 123 691-re nőtt. Kórházban 8348 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 42 362-en vannak, a mintavételek száma 3 922 530-ra nőtt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni védekezés

járványhelyzet