Tömeges fakivágás: letarolták Mosomagyaróváron a Lajta-partját, kiderült miért

HelloVidék   
  Megosztom
Tömeges fakivágás: letarolták Mosomagyaróváron a Lajta-partját, kiderült miért

"Újra nem maradt semmi..." - írják. Letarolt parti sétányról panaszkodnak a helyiek, a megyei napilap pedig utánakérdezett annak, mi volt a fa- és bokorirtások oka.

Közvetlen a Lajta-parton található utcában lakom születésem óta. Gyönyörű környék, sokan járnak erre sétálni, horgászni, kikapcsolódni, hisz szinte a város közepén van, mégis egy csendes, nyugodt, természetközeli hely. Volt nagyon-nagyon sokáig. 2013-ban árvízvédelem címen a partoldal szinte összes fáját letarolták, kiirtották, és hagytak helyette egy sivár, meredekké kialakított pusztaságot. Növények helyett fémhálót és nagy sziklákat helyeztek el. Teltek az évek, a természet utat talált magának, és az itt lakók szépérzéke és rengeteg munkájának következtében újra visszatért a gyönyörű táj látványa. Kis fák, bokrok kezdtek cseperedni, a még megmaradt fák még szebbé tették Lajta folyónk partját. A napokban az új kis fák, bokrok kíséretében a régebben megmaradt nagy fákat ismét letarolták. Újra nem maradt semmi

– írta a Kisalföldnek egy mosonmagyaróvári olvasó. A lap pedig utánkérdezett annak, miért is vágták ki a fákat a Lajta-parton Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvár város jegyzőjének engedélyével baleset-megelőzési és fenntartási céllal fakivágást végzett az igazgatóság vagyonkezelésében álló Mosonmagyar­óvár 1232 hrsz.-ú ingatlanon, természetben a Lajta folyó parti sávján, a Malom-ági Lajta torkolat feletti szakaszán, a Toldi utca mellett és az árvízvédelmi töltés rézsűjében

- szól az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság válasza.

Az igazgatóság szerint a munkálatok során a helyi lakosok által is észlelt és bejelentett idős, beteg, balesetveszélyes, csúcsszáraz, valamint vízügyi fenntartási munkákat akadályozó fákat vágtak ki, mely után a területet rendezik, a keletkezett fahulladékot eltávolítják.

Hozzátették:

A Lajta folyó parti sávján a vonatkozó jogszabályi előírások és a távlati fenntartási munkák végzése miatt – tekintettel a beavatkozási helyszín keskeny kiterjedésére – nincs lehetőség pótlást biztosítani.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mosonmagyaróvár

fakivágás