Orbán Viktor: aggasztóak a hírek, de május végére, júniusra kint vagyunk a vízből

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: aggasztóak a hírek, de május végére, júniusra kint vagyunk a vízből

Orbán Viktor adott interjút a Kossuth Rádiónak, amelyben beszélt 65 év felettiek átoltottságáról, az iskolák részletes nyitásáról, és arról is, hogy vizsgálni fogják a magyar hatóságok a Janssen oltóanyagot.

Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a 8 millió oltható magyar megkapja a vakcinát - kezdte a miniszterelnök. Az iskolanyitással kapcsolatban elmondta, azért volt rá szükség, mert az adatok szerint az utolső 10 napban megnőtt a bölcsődékbe bevitt gyerekek száma. Tehát valós igény van a szülők részéről a napközbeni ellátásra. Megérti, hogy a szülők féltik a gyerekeket, de összesen huszonhét, 14 év alatti gyermek van kórházban Covid miatt, közülük kettő van lélegeztetőgépen. Ha azt akarjuk, hogy a sok százezer diák szülője újra dolgozni mehessen, akkor nyitnunk kell - mondta, majd hozzátette, ha a számok a tervek szerint alakulnak,

május végére kint vagyunk a vízből.

Már több, mint 4 millió 219 ezer regisztrált van, de ez még mindig kevés. 5 különféle vakcina van, igyekeznek figyelembe venni az egyéni igényeket is, miközben gyorsnak is kell lenni. A 65 év feletti regisztráltak közül nagyjából mindenki be van oltva, az elmaradás technikai jellegű inkább.

Most kiesett több mint 500 ezer nyugati vakcina, ezért egy szokatlan lépésre kellett szánni magunkat, és olyan vizsgálatok lesznek a Jansen vakcina esetében, mint a keleti vakcináknál

- mondta a kormányfő.

Sokan azt hiszik, lesz egy olyan helyzet 60-70 százalékos átoltottságnál, amikor a nyájimmunitás olyan szinten lesz, hogy neki már nem kell oltakozni. A miniszterelnök elmondta, ilyen nem lesz.

Két lehetőség van: vagy beoltatja magát valaki, vagy elkapja a vírust.

A háziorvosokat azért is vonták be az oltási programba, mert nekik van terepismerete, bennük bíznak az emberek. A háziorvosok mindent tudnak, hozzájuk lehet fordulni a kérdésekkel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

kossuth rádió

janssen

oltás

koronavírus