Nem hiányzik valakinek? Magányos afrikai vadállat bolyong Borsodban + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hiányzik valakinek? Magányos afrikai vadállat bolyong Borsodban + Videó

Az elmúlt napokban többen is lefilmeztek egy Afrikában őshonos vadmacskát a Bükki Nemzeti Park területén. A videók alapján valószínűleg egy szelídített állatról van szó, amelyet Borsodnádasd és Eger határában is láttak.

Az elmúlt napokban többek is láttak egy vadmacskát a Bükki Nemzeti Park környékén, az Index és a 444.hu információi szerint Borsodnádasd határában, illetve egy nem túl pontos helymeghatározás szerint "Eger közelében" is sikerült lefilmezni a szelídnek tűnő afrikai vadmacskát.

A szervál Afrika viszonylag gyakori faja, főként a szavannákon fordul elő, de egyik eredeti élőhelyén, a dél-afrikai Fokföldön már kihalt, és a Szaharától északra is a kihalás fenyegeti. Magyarországon a budapesti és a veszprémi állatkertben is egy-egy tenyészpár él. A 67–100 centiméter hosszú ragadozó zsákmányai főleg rágcsálók, nyulak, borzok és madarak, ezek elejtéséhez képes akár 3 méter magasra is felugrani.

Bár nem háziállat, néhol mégis házi kedvencként tartják, mivel gazdájával szoros és gyengéd kapcsolatot alakít ki, és intelligensebb is a házi macskáknál. Ennek ellenére legfőbb ellenségei az emberek, akik előszeretettel vadásznak rá gyönyörű bundájáért.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szervál

vadmacska

bükk