Nem hiányzik valakinek? Magányos afrikai vadállat bolyong Borsodban + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hiányzik valakinek? Magányos afrikai vadállat bolyong Borsodban + Videó

Az elmúlt napokban többen is lefilmeztek egy Afrikában őshonos vadmacskát a Bükki Nemzeti Park területén. A videók alapján valószínűleg egy szelídített állatról van szó, amelyet Borsodnádasd és Eger határában is láttak.

Az elmúlt napokban többek is láttak egy vadmacskát a Bükki Nemzeti Park környékén, az Index és a 444.hu információi szerint Borsodnádasd határában, illetve egy nem túl pontos helymeghatározás szerint "Eger közelében" is sikerült lefilmezni a szelídnek tűnő afrikai vadmacskát.

A szervál Afrika viszonylag gyakori faja, főként a szavannákon fordul elő, de egyik eredeti élőhelyén, a dél-afrikai Fokföldön már kihalt, és a Szaharától északra is a kihalás fenyegeti. Magyarországon a budapesti és a veszprémi állatkertben is egy-egy tenyészpár él. A 67–100 centiméter hosszú ragadozó zsákmányai főleg rágcsálók, nyulak, borzok és madarak, ezek elejtéséhez képes akár 3 méter magasra is felugrani.

Bár nem háziállat, néhol mégis házi kedvencként tartják, mivel gazdájával szoros és gyengéd kapcsolatot alakít ki, és intelligensebb is a házi macskáknál. Ennek ellenére legfőbb ellenségei az emberek, akik előszeretettel vadásznak rá gyönyörű bundájáért.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szervál

vadmacska

bükk