Újabb hosszabbítás: eddig érvényesek még a pandémia alatt lejárt igazolványok

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb hosszabbítás: eddig érvényesek még a pandémia alatt lejárt igazolványok

Minden járvány alatt lejárt okmány meghosszabbodik június 30-ig. A 2021 november 24-én, vagy azt követően lejárt építési engedélyeket viszont meghosszabbítják egy évvel - derült ki.

Valamennyi, 2020. március 11. napján vagy azt követően 2022. május 31. napjáig lejárt vagy lejáró személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél 2022. június 30. napjáig érvényes

– írja egy péntek este megjelent kormányrendelet, amelyet a Hvg.hu vett észre.

Egy másik rendelet szerint ez évvel meghosszabbodik minden építési engedély, elvi építési keretengedély, telepítési engedély vagy bontási engedély, amelynek hatálya 2021. november 24-én vagy azt követően a veszélyhelyzet ideje alatt járt vagy járna le. Ha az engedély hatályának lejárta miatt eljárás van folyamatban, azt a hatóság megszünteti. Ha ilyen okból „a hatóság kötelezettséget állapított meg, a kötelezettségnek nem kell eleget tenni. A már kifizetett bírság visszatérítése iránt a hatóság intézkedik”.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

igazolványok

pandémia