Jelentősen csökkent az influenzások száma: ezekben a megyékben volt a legtöbb beteg

MTI   
  Megosztom
Jelentősen csökkent az influenzások száma: ezekben a megyékben volt a legtöbb beteg

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései szerint április 11-17. között kilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ez 44 százalékkal kevesebb beteget jelent az azt megelőző héthez képest - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett heti jelentésében.

Azt írták, a fővárosban és 18 megyében csökkent, egy megyében (Nógrád megye) emelkedett az orvoshoz fordulók száma. A százezer emberre vetített legtöbb beteg Baranya (197), Szabolcs-Szatmár-Bereg (154) és Fejér (143) megyében, a legkevesebb Komárom-Esztergom (36) és Jász-Nagykun-Szolnok (41) megyében volt.

Mint írták, jelentősen csökkent a gyerekek érintettsége is, de továbbra is leggyakrabban a 3-5 éves korosztályban diagnosztizálták a betegséget. A betegek 29,4 százaléka gyerek, 36,2 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 22,4 százaléka, 12 százaléka pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

A tavalyi év 40. hete és az idei év 15. hete között 1418 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumában, ezekből 316 főnél igazoltak influenza A vírus okozta fertőzést, 148 megbetegedés hátterében légúti óriássejtes (RSV), 27 esetben adenovírus-, 104 esetben koronavírus-fertőzés állt

- írták.

Forrás: MTI/ANTSZ
Forrás: MTVA/ANTSZ

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenzások

influenza

megbetegedés

nemzeti népegészségügyi központ

adatok