Döbbenet: minden hatodik ember belehalt a magyar kórházakban elkapott fertőzésbe

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: minden hatodik ember belehalt a magyar kórházakban elkapott fertőzésbe

Majdnem tízezer ember kórházban kapta el a koronavírust 2020-ban Magyarországon, közülük 1752-en bele is haltak - írja a Társaság a Szabadságjogokért közleményében.

A TASZ még 2021 őszén az NNK-hoz fordult az előző évekre vonatkozó, kórházi fertőzésekről szóló jelentéseikért. Érdemi választ nem kaptak, ezért pert indítottak az adatokért. Az adatper megindítása után viszont fordulat állt be az ügyben, mert a kért információk felkerültek az NNK archív oldalára - közölte a 444.

Közzétették a másfél éve titkolt, 2019-es kórházi fertőzéses jelentést (innen elérhető), valamint a 2020-as adatokat, amelyekkel fél éves csúszásban volt az NNK (innen elérhető). Ez a jelentés azért különösen fontos, mert már azt is tartalmazza, hányan kapták el kórházban a koronavírust

– közölte a TASZ.

A jelentésből kiderül, hogy

vagyis minden hatodik ember belehalt a kórházban elkapott fertőzésbe.

A nem koronavírushoz kapcsolódó kórházi járványok száma 2019-hez képest nagyságrendileg azonos számú (2019-ben 137, 2020-ban pedig 112), vagyis az összes kórházi járvány 79%-át koronavírus okozta.

A 444-en lehozott közleményben megjegyezték, járványnak számít már két egymással összefüggő fertőzéses eset is a kórházban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

fertőzés

kórház