Újra terjed a koronavírus Magyarországon: egyre súlyosabb a helyzet, ez már a következő hullám?

HelloVidék   
  Megosztom
Újra terjed a koronavírus Magyarországon: egyre súlyosabb a helyzet, ez már a következő hullám?

Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 412 843 fő, közülük 6 199 845 fő a második, 3 887 027 fő a harmadik, 311 547 fő már a negyedik oltását is felvette. Mutatjuk a további friss adatokat!

Az elmúlt héten összesen 10 255 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 951 079 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

  • Az elmúlt héten elhunyt 40 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 736 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 883 085 fő,
  • az aktív fertőzöttek száma pedig 21 258 főre nőtt.
  • Jelenleg 866 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban pedig 1083-an vannak.

A fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért ismét felhívjuk a figyelmet az oltás fontosságára. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását

- olvasható a koronavirus.gov.hu tájékoztatójában.

A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól. A kórházi oltópontokra jelenleg pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár anélkül is, augusztustól pedig ismét két oltási nap lesz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

koronavírus elleni oltás

koronavírus fertőzés

fertőzés