Hoppá, nem semmi: ennyien úszták ma át a Balatont + fotók

MTI   
  Megosztom
Hoppá, nem semmi: ennyien úszták ma át a Balatont + fotók

A Balaton-átúszás Magyarország egyik ikonikus sporteseménye. A vállalkozó kedvűek Révfülöpről indulva, Balatonboglárra érkezve úszhatták át a magyar tengert. Idén jóval többen jelentkeztek a sporteseményre mint amire a szervezők előzetesen számítottak. Több mint tizenkétezren ugrottak a vízbe, sőt újabb rekord is született.

A jubileumi Lidl Balaton-átúszás helyszínére szombaton több mint 10 000 embert vártak a szervezők. Végül több mint tizenkétezer bátor ember ugrott bele a Balatonba. A táv 5,2 km, míg féltávot is lehet úszni, ami ennek tükrében 2,6 km.

Barabás Imre volt idén a leggyorsabb úszó 1 óra 2 perces idővel. Válogatott úszónk a Blikknek azt mesélte, nagyon élvezte az úszást, jó volt az idő, jó volt a víz is, és jót mentek az úszótársakkal, a pár évvel ezelőtti idején 8 percet javított, szóval elégedett.

MTI/Varga György
MTI/Varga György

A leggyorsabb női úszó Vas Luca lett 1:06:19-es időeredménnyel. Luca a lapnak elmesélte, hogy ő is nagyon élvezte az úszást: szuper volt szombat reggeli edzésnek az átúszás. A víz remek volt, és mint mondta, minden lehetőséget meg kell ragadni a nyíltvízi versenyzésben való tapasztalatszerzésre. Válogatott úszónk egyébként mindenkinek ajánlja a Lidl Balaton-átúszást.

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Fotó: MTI

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton -part

balaton-átúszás

sport