Elszomorító képek érkeztek a Balatonról: döbbenetes a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Elszomorító képek érkeztek a Balatonról: döbbenetes a helyzet

A kisebb tavak és patakok közül több már teljesen kiszáradt az országban, egyre kevesebb a víz a Velencei-tóban, a Tiszában és a Dunában is, de a legnagyobb tavunk, a Balaton állapota is egyre aggasztóbb. Íme, a bizonyíték!

Ahogy a HelloVidék is írt róla, a rendkívüli kánikila és a hónapok óta tartó száraz időjárás nem kedvez a tavainknak. A Balaton különösen nagy veszélynek van kitéve, hiszen néhány hónap alatt kap óriási terhelést a turisták által.

Az Utazómajom tette közzé az alábbi bejegyzést Facebook-oldalán: "Szomorú fotókat kaptunk a Balatonról - jelentősen csökkent a vízszint!"

A legnagyobb problémát - írták a cikben - az teljes vízmennyiség csekély mértéke okozza. A Balaton átlagos mélysége csak 3 méter körüli. Habár már arra is volt példa, hogy teljesen kiszáradt a tó, legutóbb 1866-ban volt annyira alacsony a vízmélység, hogy egész egyszerűen keresztül lehetett rajta gyalogolni.
Most nem ennyire rossz a helyzet, de ha az időjárás így folytatódik, még ezeknél a fotóknál is szomorúbb lesz a helyzet:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

aszály

vízhiány