Elszomorító képek érkeztek a Balatonról: döbbenetes a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Elszomorító képek érkeztek a Balatonról: döbbenetes a helyzet

A kisebb tavak és patakok közül több már teljesen kiszáradt az országban, egyre kevesebb a víz a Velencei-tóban, a Tiszában és a Dunában is, de a legnagyobb tavunk, a Balaton állapota is egyre aggasztóbb. Íme, a bizonyíték!

Ahogy a HelloVidék is írt róla, a rendkívüli kánikila és a hónapok óta tartó száraz időjárás nem kedvez a tavainknak. A Balaton különösen nagy veszélynek van kitéve, hiszen néhány hónap alatt kap óriási terhelést a turisták által.

Az Utazómajom tette közzé az alábbi bejegyzést Facebook-oldalán: "Szomorú fotókat kaptunk a Balatonról - jelentősen csökkent a vízszint!"

A legnagyobb problémát - írták a cikben - az teljes vízmennyiség csekély mértéke okozza. A Balaton átlagos mélysége csak 3 méter körüli. Habár már arra is volt példa, hogy teljesen kiszáradt a tó, legutóbb 1866-ban volt annyira alacsony a vízmélység, hogy egész egyszerűen keresztül lehetett rajta gyalogolni.
Most nem ennyire rossz a helyzet, de ha az időjárás így folytatódik, még ezeknél a fotóknál is szomorúbb lesz a helyzet:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

aszály

vízhiány