Szomorú hír érkezett: elhunyt Oszi bácsi, Szigliget legendás halsütője

MTI   
  Megosztom
Szomorú hír érkezett: elhunyt Oszi bácsi, Szigliget legendás halsütője

79 éves korában elhunyt Juha Gyula. Lékai Máté nagypapája volt a Balaton egyik legendás halsütőjének névadója. Az Oszi bácsi névű helyet a családtagok viszik tovább Szigligeten. Idén már a második legendás balatoni halsütő távozott az élők sorából: februárban Csibrák Károly, mindenki Halas Karcsija hunyt el, aki negyven évig árulta a halat Zamárdi-felsőn.

A világhírű magyar kézilabdás, Lékai Máté az Instagram-oldalán búcsúzott el nagypapájától, Juha Gyulától, akit mindenki csak Oszi bácsiként ismert. Egy fekete szívecskét rakott ki és gyerekkori fotóját – olvasható a balatonkornyeke.hu oldalon.

Juha Gyulának legendás keszegsütője volt Szigligeten. Közismsert magyar sztárok jártak oda, mint Borbás Marcsi, Sváby András vagy Csiszár Jenő. Elmesélések alapján Lékai Máté nagypapájának „köszönheti” feleségét, Kiss Ramónát ugyanis ő mutatta be neki - írta a Pecaverzum.

A népszerű tévés, Csiszár Jenő unszolására kezdett el halat sütni még 2008-ban. A jelenlegi milánói konzul kamaszkora óta Szigligeten nyaralt (akkoriban háza is volt ott), ő vette rá, hogy „tartsak jó balatoni keszeget” – fogalmazott a welovebalaton.hu-nak készített interjúban. Oszi bácsi akkor elmesélte még, hogy nem géppel pucolják a halat, mert az teljesen összetöri az állat testét, és nem lesz finom és jól ehető. Ahhoz is ragaszkodott, hogy a halat csak kézzel lehet enni, ehhez dabasi kenyeret és uborkát ad, semmi mást.

Oszi bácsit augusztus 8-án 16 órakor késérik utolsó útjára a szigligeti temetőben. A család azt kéri a búcsúzóktól, hogy tiszteletüket és kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pecaverzum

szigliget

oszi bácsi

halsütöde