Érkezik az új vakcina Covid-19 ellen: elkerülhető lehet az új járványhullám?

HelloVidék   
  Megosztom
Érkezik az új vakcina Covid-19 ellen: elkerülhető lehet az új járványhullám?

Még a héten megérkezhet Magyarországra a Covid-19 elleni új kétkomponensű oltás - tudta meg a Népszava kedden Takács Pétertől az egészségügyért felelős államtitkártól. Ez a vakcina alapimmunizálásra nem használható, azaz csak azoknak adható, akiknek már van legalább két oltása.

Ez a vakcina védelmet nyújt az eredeti vadvírus és az Omicron BA.1-es mutációja ellen is. A megerősítő oltások beadása – úgy tudjuk - már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon. Valószínűleg először a kockázati csoportba tartozók kérhetik a kétkomponensű oltást. Az első szállítmányokkal még csak néhány százezer adag érkezik az országba. Nagyobb mennyiség januárra várható. A Pfizer és a Moderna által gyártott oltóanyagból is érkezik szállítmány az uniós közös beszerzés keretében, írja a Népszava,

A járványügyi szakemberek elmondták, ez a vakcina alapimmunizálásra nem használható, azaz csak azoknak adható, akiknek már van legalább két oltása.

A szakemberek arra is figyelmeztettek, hogy a déli féltekén idén az influenza-járvány is erősebb volt a korábbiaknál. Arra is lehet számítani, hogy az influenza vírusa idén a megszokottnál korábban okoz majd járványt.

Számítanak újabb járványhullámra is, ám hogy ezt milyen variáns és mikor okozza, azt egyelőre nem lehet megmondani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

koronavírus elleni oltás

covid-19

takács péter

államtitkár

járványhullám