Nem semmi mázlija volt a fotósnak: különleges faj bukkant fel a hazai víztározón

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi mázlija volt a fotósnak: különleges faj bukkant fel a hazai víztározón

Egy fiatal, kis goda (Limosa lapponica) jelent meg a területen szeptember elején - adta hírül a Bükki Nemzeti Park.

Különleges madárfajt észleltek a Maconkai-víztározón. Egy fiatal, kis goda (Limosa lapponica) jelent meg a területen szeptember elején – írta Facebook bejegyzésében a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. Országos szinten is ritka fajról van szó, a térségben pedig igazi szenzációnak számít feltűnése.

További érdekesség a kis godáról, hogy hivatalosan is ő tartja a non-stop repülés világrekordját. Egy 2019-ben, műholdas jeladóval ellátott egyed több mint 12000 kilométert repült megállás nélkül Új-Zéland és Alaszka között. A kis godák testtömege 230-450 gramm között mozog, egy ekkora madártól igazán elképesztő ez a teljesítmény

- írták a ritka madárfajról.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bükki nemzeti park

ritkaság