Több tanuló rosszul lett a vidéki suliban: a gyerekeket kórházba kellett szállítani

HelloVidék   
  Megosztom
Több tanuló rosszul lett a vidéki suliban: a gyerekeket kórházba kellett szállítani

Ismeretlen eredetű gáz miatt szállítottak hét gyermeket kórházba a kecskeméti Arany János Általános Iskolából – írja a Hiros.hu.


 


 

Hét gyermeket kórházban szállítottak, miután ismeretlen eredetű gáz okozott tüneteket a diákoknál a kecskeméti Arany János Általános Iskolában csütörtökön délután. A kecskeméti tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei rövid időn belül kiérkeztek a helyszínre, azonban bemérni nem tudták, hogy mi okozta az erős köhögést és a könnyezést a fiataloknál - írta a Hiros.hu.

A tudósítás szerint délután egy óra körül a kecskeméti Arany János Általános Iskola több helyisége is irritáló szaggal telt meg, több tanuló rosszul lett, erősen köhögött és könnyezett. A pedagógusok kikísérték a gyerekeket az épületből, és értesítették a hatóságokat. Az iskolához mentők is érkeztek, ők hét gyereket szállítottak el a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba. A Hiros.hu információi szerint nincs komoly bajuk, azonban megfigyelésre bent tartják őket a kórházban.

A riasztás után a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek az iskolához, azonban nem tudták bemérni, hogy mi okozta az rosszullétet. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a katasztrófavédelem szakemberei műszeres méréseket végeztek az iskolában, ahová rövid időn belül a mobil laborjuk is megérkezett. Veszélyes anyag jelenléte nem volt kimutatható az épületben:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

mérgezés