Idén is lesz téli Balaton-átúszás: nem semmi kihívás lesz, te bevállalnád?

HelloVidék   
  Megosztom
Idén is lesz téli Balaton-átúszás: nem semmi kihívás lesz, te bevállalnád?

Ha az időjárás is engedi, március 3-án tartják meg a 3. Téli Balaton-átúszást. A jelentkezőknek előtte kvalifikálniuk kell magukat, hogy egyéniben vagy váltóban rajthoz álljanak a borzongató erőpróbán, vagyis az 5-7 fokos vízben teljesíteni az 1250 métert - adta hírül a likebalaton.

Ahogy azt a likeBalaton.hu megírta, Zimányi András 2019-ben elsőként vállalkozott arra, hogy a 7 fokos vízben megtegye a Szántód-Tihany közti távot. 2020-ban pedig már egy 15 fős társaság vágott neki a megmérettetésnek. 2021-ben a pandémia miatt elmaradt a balatoni erőpróba. 2022-ben pedig újabb 14 téli úszó lépett az 5,5 fokos vízbe. Egy sportoló egyedül, a többiek pedig váltóban álltak rajthoz.

Idén egy egy új csapat, a szervezett hidegvizes mártózásokkal és táborokkal foglalkozó Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület vállalkozott arra, hogy lebonyolítsa a 2023-as téli Balaton-átúszást. A Téli Balaton-átúszáson azonban kizárólag olyan úszók vehetnek részt, akik az azt megelőző kvalifikációs célú úszáspróbákon részt vettek, illetve eredményesen teljesítettek.

Ha valaki most a nulláról akar indulni, akkor az idei átúszásról már lekésett az illető

– közölte a lappal Zimányi András, aki mélyen beleásta magát a hidegterápiába, és jótékony hatását évek óta érzékeli. Többször is elmondta, hogy a hidegterápia növeli az izomtónust, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást és a fájdalmat, valamint javítja az általános egészségi állapotot. Az átúszásra való felkészülésre azonban szükség van, ami hidegzuhanyból, jeges csobbanásokból áll.

Úszás közben teljesen másként működnek az izmok. Számítani kell az izomfáradásra. Ezért csak sekély vízben, derékra köthető jelzőbójával és felügyelet mellett szabad csak hidegben úszni! Előfordulhat, hogy rosszul lesz valaki, túltolja, elszámolja magát, eltéved, vagy épp a víz alatt vesz levegőt. Ez nem játék!

– figyelmeztetett az első téli Balaton-átúszó.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

balaton átúszás