Egyre több a megbetegedés: ezekben a megyékben tombol most a járvány

MTI   
  Megosztom
Egyre több a megbetegedés: ezekben a megyékben tombol most a járvány

A múlt héten több mint 65 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében.

Azt írták: az év nyolcadik hetében 295 600-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 65 300 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. Utóbbiak közül a betegek 43,7 százaléka gyerek, 29,2 százaléka 15-34 éves felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 20,1 százaléka, 7 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

A múlt héten 16 közigazgatási területen nőtt, egy területen csökkent (Nógrád) és három területen (Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom) nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról tizenhat jelentés érkezett kilenc területről; a fertőzés jellemzően óvodákat, iskolákat érintett. Az NNK laboratóriumába a múlt héten 295 betegtől érkezett légúti minta. Az orvosok által beküldött 153 légúti mintából 92-nél az influenza valamelyik típusát, nyolc esetben koronavírust, 11 betegnél a légúti óriássejets vírust (RSV) mutattak ki.

Kórházba 315 embert vettek fel a múlt héten súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 43-nál volt szükség intenzív ellátásra. A 315 beteg 29,8 százaléka 2 éves vagy annál fiatalabb, 41,9 százaléka 60 éves vagy annál idősebb volt. A kórházi ápolást igénylő betegek közül 70 embernél az influenzavírus, 59-nél a SARS-CoV-2 és 43-nál az RSV állt a megbetegedések hátterében. Az RSV-pozitív betegek 65,1 százaléka 2 éves vagy annál fiatalabb, a koronavírus-fertőzöttek 76,3 százaléka 60 éves vagy annál idősebb volt. Influenza okozta megbetegedést valamennyi korosztályban diagnosztizáltak

- tudatták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

betegség

megbetegedés

járvány

járványhelyzet

sars-cov-2

rsv

influenzavírus