Döntött a bíróság, két vidéki focipályát is le kell dózerolni: egy-egy lakót zavart a labdapattogás

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött a bíróság, két vidéki focipályát is le kell dózerolni: egy-egy lakót zavart a labdapattogás

Panaszkodó szomszédok miatt kell lebontani két lakótelepi focipályát Cegléden – így döntött a bíróság. A helyiek felháborodtak, nem értik miért veszik el a gyerekek grundját. Két lakó indította a pert, mert zavarta őket a labdapattogtatás. A bíróság ítélete szerint egy-egy lakos érdeke és pihenéséhez fűződő joga felülírja a környékbeli gyerekek egészséges életmódhoz fűződő jogát. Az önkormányzat nem ért egyet a döntéssel, ezért a Kúriához fordulnak, miközben a helyiek tiltakoznak.


 


 

Ceglédi lakosok a hétvégén furcsa demonstrációt tartottak: tiltakozásul labdákat pattogtattak egy bezárt lakótelepi focipálya mellett. Nem tudják ugyanis elfogadni, hogy egy napokban hozott bírósági ítélet alapján a környéken két pályát is bezártak, sőt le is kell bontani azokat - írta a Telex.

A két pálya mellett egy-egy lakót zavart a labdapattogás és a zaj, ezért ők több konfliktus után beperelték az önkormányzatot, és nyertek. A bíróság ítélete szerint egy-egy lakos érdeke és pihenéséhez fűződő joga felülírja a környékbeli gyerekek egészséges életmódhoz fűződő jogát - írja a telex.hu, amely munkatársa meg is látogatta az említett két focipályát.

Az egyiknél egy lakó 20 éve panaszkodik a pályára, 5-6 éve pert is indított az önkormányzat ellen, mondja Csáky András polgármester, akit a hivatalban látogatott meg a portál. Az önkormányzat első fokon nyert is, igaz, eleget kellett tennie az ügybe bevont alapvető jogok biztosa tanácsainak. A biztos kompromisszumra törekedett, ajánlása szerint időkorlát közé kellett szorítani a labdázást, akkor lett zárható a pálya, és figyeltek arra, hogy ne zörögjön annyira a kerítés. A lakónak ez nem volt elég, folytatta a pereskedést.

Az egyik ott lakó férfi a lapnak elmondta, a környéken élő mintegy száz ember túlnyomó többségét nem zavarja a gyerekek játéka. Éppen ezért megdöbbenve hallották a hírt a legújabb bírósági döntésről. Aláírást fognak gyűjteni, hogy az önkormányzat mégse zárja be a pályát.

A másik ceglédi pályánál feljelentést tett lakó többször is fellépett a gyerekekkel szemben olyan módon, hogy az sokaknak nem tetszett.

Csáky András polgármester a Telexnek elmondta, hogy a Kúriához fordulnak az ítélet ellen, a bontási kötelezettséget pedig megpróbálják felfüggeszteni az újabb döntésig. A polgármester azt mondta, szívesen odaadná a bírósági ítéletet, azt azonban még csak szóban ismertették, írásban nem kapták kézhez. A Telex ezért a Fővárosi Ítélőtáblához fordult, hogy próbálják megvilágítani számukra a döntés lényegét.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

focipálya

szomszédok

viszály