Petíció indult a lelőtt farkasért: 3 kilométer választotta el attól, hogy megmeneküljön

HelloVidék   
  Megosztom
Petíció indult a lelőtt farkasért: 3 kilométer választotta el attól, hogy megmeneküljön

Szombat reggelig már csaknem 23ezren írták alá azt a petíciót, amelyet azért indítottak, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjon az a vadász, aki lelőtte a magányosan kóborló svájci farkast Hidasnémeti közelében, amiről mi is beszámoltunk. Azt írják: "Ne legyünk következmények nélküli ország". A farkas lelövéséről külföldön is hírt adtak. Az amatőr vadász azzal bukott le, hogy állítólag eldicsekedett másoknak a tettével, most azt állítja, kóbor kutyának nézte az állatot, írja az infostart.hu. A Svájcból indult farkasnak már csak három kilométert kellett volna megtennie, hogy elhagyja Magyarországot.

Csütörtökön az ORFK azt közölte: természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, de többet még nem közöltek. Az InfoRádióban megszólalt a Vadászkamara szóvivője is, aki szerinte a szervezet értetlenül áll az eset előtt.

Közben kiderült, azért tűnt fel az eset a szakembereknek, akik követték a vadállat útját, mert egyszer csak a farkas jeladója 100 km/h sebességgel "száguldott". Nem véletlenül, hiszen akkor szállíthatta a tettes az egyik helyről a másikra a tetemet, vagy csak a jeladót. Lapinformáció szerint egy vállalkozóról van szó, aki nem is a térségben él, de van ott birtoka.

A petícióban azt írják: "a büntetése legyen intő példa mindenki másnak is, aki védett és fokozottan védett állatokat gyilkol”. Később megjegyzést is fűztek ehhez a mondathoz, hogy

A farkas lelövéséről külföldön is beszámoltak. A tetem kereséséhez olyan speciális kutyákat vetnek be a szlovák-magyar határ mentén, amelyek az elásott farkastetemeket is megtalálják, tudtuk meg, írja a nool.hu.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

farkas

svájci farkas

szürke farkas

lelőtték

orfk

büntetőeljárás