Petíció indult a lelőtt farkasért: 3 kilométer választotta el attól, hogy megmeneküljön

HelloVidék   
  Megosztom
Petíció indult a lelőtt farkasért: 3 kilométer választotta el attól, hogy megmeneküljön

Szombat reggelig már csaknem 23ezren írták alá azt a petíciót, amelyet azért indítottak, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjon az a vadász, aki lelőtte a magányosan kóborló svájci farkast Hidasnémeti közelében, amiről mi is beszámoltunk. Azt írják: "Ne legyünk következmények nélküli ország". A farkas lelövéséről külföldön is hírt adtak. Az amatőr vadász azzal bukott le, hogy állítólag eldicsekedett másoknak a tettével, most azt állítja, kóbor kutyának nézte az állatot, írja az infostart.hu. A Svájcból indult farkasnak már csak három kilométert kellett volna megtennie, hogy elhagyja Magyarországot.

Csütörtökön az ORFK azt közölte: természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, de többet még nem közöltek. Az InfoRádióban megszólalt a Vadászkamara szóvivője is, aki szerinte a szervezet értetlenül áll az eset előtt.

Közben kiderült, azért tűnt fel az eset a szakembereknek, akik követték a vadállat útját, mert egyszer csak a farkas jeladója 100 km/h sebességgel "száguldott". Nem véletlenül, hiszen akkor szállíthatta a tettes az egyik helyről a másikra a tetemet, vagy csak a jeladót. Lapinformáció szerint egy vállalkozóról van szó, aki nem is a térségben él, de van ott birtoka.

A petícióban azt írják: "a büntetése legyen intő példa mindenki másnak is, aki védett és fokozottan védett állatokat gyilkol”. Később megjegyzést is fűztek ehhez a mondathoz, hogy

A farkas lelövéséről külföldön is beszámoltak. A tetem kereséséhez olyan speciális kutyákat vetnek be a szlovák-magyar határ mentén, amelyek az elásott farkastetemeket is megtalálják, tudtuk meg, írja a nool.hu.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

farkas

svájci farkas

szürke farkas

lelőtték

orfk

büntetőeljárás