Családi horror Nógrádban: feleségét akarta megölni egy 71 éves férfi

MTI   
  Megosztom
Családi horror Nógrádban: feleségét akarta megölni egy 71 éves férfi

A Nógrád Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 71 éves nyugat-nógrádi férfival szemben, aki egy késsel nyakon szúrta feleségét; a kóros elmeállapotú férfi azért akarta megölni házastársát, mert attól tartott, hogy saját halálát követően nem lesz, aki a nő gondját viselje - közölte a főügyészség kedden.


 

A nő életét a gyors műtét mentette meg, férjét elmegyógyintézetbe utalták - írták a közleményben.

A vádirat szerint az idős vádlottat évek óta foglalkoztatta halálának gondolata, és az, hogy elmúlását követően nem lesz, aki 47 éve vele élő felesége gondját viselje.

2022. január 2-án délelőtt otthonukban ezért egy késsel megszúrta a sértett nyakát, miközben azt hajtogatta, hogy "meg kellett tennem!".

Az erősen vérző sértett ki tudott menekülni az utcára, segítségért kiáltott, járókelők hívtak hozzá segítséget. Eközben a férfi telefonon felhívta fiát, elmondta neki, hogy megölte annak édesanyját, és zavartan hozzátette, hogy nagyon szereti őket, de ezt meg kellett tennie.

A főügyészség közölte: a férfi az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint cselekménye elkövetésekor kóros elmeműködése miatt képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére.

Kifejtették, a kóros elmeállapot büntethetőséget kizáró ok, ezért a Nógrád Vármegyei Főügyészségnek az emberölés kísérlete miatt benyújtott vádiratban a férfi felmentésére kellett indítványt tennie, azzal, hogy a bíróság rendelje el kényszer-gyógykezelését.

A kényszer-gyógykezelés büntetőjogi intézkedés, a személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó bűncselekmények elkövetőivel szemben kell alkalmazni, ha elmeműködésük kóros állapota miatt nem büntethetők, de tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt követnek el - tették hozzá.

A vádlott az ítélet meghozataláig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad, az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyilkossági kísérlet

nógrád megye

rendőrség