Kiakadtak a hazai motorosok: kitiltották őket az ország egyik legszebb panorámás útjáról

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kiakadtak a hazai motorosok: kitiltották őket az ország egyik legszebb panorámás útjáról

Szabályos tüntetést rendeztek néhány napja a motorosok a visegrádi várhoz vezető úton, ahová mostantól március és november között nem is hajthatnak be motorral. A helyi önkormányzat szerint elviselhetetlenségig fokozódott a versenyzés és a hangoskodás, de a Pénzcentrumnak nyilatkozó szakértők egybehangzóan állítják, hogy néhány renitens miatt nem volt érdemes táblát kitenni. Mire számíthat a motoros akkor, ha védi az igazát, és bíróságon támadja meg a helyszíni vagy a szabálysértési bírságot?


 

Komoly felzúdulást keltett a magyar motorosok körében, hogy néhány nappal ezelőtt Visegrád önkormányzata egy 'Motorkerékpárral behajtani tilos' táblát helyezett el a Panoráma úton, amely az egyik út azok közül, melyen át meg lehet közelíteni a visegrádi fellegvárat - írta a Pénzcentrum.

A visegrádi vár nem csak a magyar családok és az ide látogató turisták, hanem a motorosok körében is rendkívül népszerű kirándulóhelynek számít, évtizedeken át mentek erre a kétkerekű gépekkel útra kelők. A lap szakértőket kérdezett meg arról, mi vezethetett idáig, mire számíthat, aki mégis motorral megy most fel a tiltott úton, és egyáltalán megteheti-e ezt egy önkormányzat?

A motorosoknak immár csak a Nagyvillám Sípálya felől közelíthetnek, ha motorjaikkal a Fellegvárba szeretnének menni Visegrádon. A Duna-menti város múlt hét végén helyezett ki egy 'Motorkerékpárral behajtani tilos' táblát a Panoráma úton, a tilalom március 1-től november 1-ig érvényes mostantól minden évben.

Az önkormányzat indoklása szerint a lépésre azért volt szükség, mert elviselhetetlen mértékben megszaporodott a versenyzés, a zajos motorbőgetés, ami a kirándulókat és a környéken lakókat egyaránt zavarta.

A Panoráma út városba le- és onnan felvezető szakaszát a tavalyi felújítást követően, a korábbi években tapasztaltakhoz képest napi rendszerességgel a nagy sebességgel közlekedő motorosok és autósok versenypályának használják. Városunk lakosainak mindennapjait és szállóvendégeink nyugalmát egyaránt nagy mértékben zavarja ez a tevékenység, amivel kapcsolatban rengeteg jelzést kaptunk

- fogalmaztak az erről írt közleményben, melyet a Facebookon is közzétettek. Fontos hozzátenni persze, hogy aki a környéken lakik vagy dolgozik, az külön engedéllyel továbbra is mehet motorral a Panoráma úton.

A motorosok gyakorlatilag azonnal tiltakozni kezdtek, a tábla előtt még egy szabályos flashmob is percek alatt kialakult, ahol a motorosok nem rejtették véka alá meglehetősen intenzív véleményüket a döntéssel kapcsolatban:

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható...

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

motor

visegrád