Elegük lett: súlyos gondok vannak, alig bírja a kiköltözőket az agglomeráció

MTI   
  Megosztom
Elegük lett: súlyos gondok vannak, alig bírja a kiköltözőket az agglomeráció

Pest megye lakossága az elmúlt bő két évtizedben 266 ezer fővel növekedett. Emiatt a közép-magyarországi régióban ma már három milliónál is többen laknak.  A Budapest környéki települések szinte élhetetlenek lettek – túl sokan költöztek ki - írta a növekedés.hu.

A fővárosi lakosok a viszonylag alacsony ingatlanárakra, zöld környezetre és nyugalomra vágynak, ezért tömegével költöznek Budapest körüli településekre, amelyek azonban nem bírják ezt az iramot - közölte a novekedes.hu.

Pest megye lakossága az elmúlt bő két évtizedben 266 ezer fővel növekedett. Emiatt a közép-magyarországi régióban ma már három milliónál is többen laknak. A Budapest környéki települések szinte élhetetlenek lettek – túl sokan költöztek ki. A bevándorlás a koronavírus-járvány idején sem állt meg, Érden például két év leforgása alatt egy falunyi lakossal nőtt a helyiek száma.

A víz- és úthálózat vagy a szennyvízkapacitás nincs felkészülve a folyamatos ember-rohamra. Ezért is fordulhat elő, hogy nyaranta, amikor beüt a nagy meleg, a vízhiány az elsők között az agglomerációs településekre csap le, olyan helyekre, mint Pomáz, Budakalász, Üröm, Pilisborosjenő vagy Csobánka.

- jegyezték meg.

Mivel a budapesti vonzáskörzetben a falvak és a városok szeretnének levegőhöz jutni, a szükséges fejlesztésekkel pedig utol akarják érni magukat, egyre több helyen igyekeznek gátat szabni az új ingatlan építéseknek.

Az utóbbi időben több településen például Biatorbágyon, Budakalászon vagy Budaörsön legalább átmenetileg, részleges változtatási tilalmakat rendeltek el, hogy elejét vegyék az újabb beköltözési hullámnak.

Solymáron a lakóparkokra és a kettőnél több lakásos társasházakra mondtak nemet. Az ehhez hasonló lépésekre már csak azért is szükség van, mert az agglomerációban több helyen is előfordul, hogy nincs elég orvos a lakosokra, a bölcsődék és az óvodák pedig helyhiány miatt nem tudják az összes gyereket befogadni. Mivel az északkeleti régióban különösen sok gyerekes család él, kapacitáshiánnyal küzd egyebek mellett Dunakeszi és Göd is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agglomeráció

budapest