Döbbenet: hálapénzzel bukott le két orvos Fehérgyarmaton, azóta nincs, aki a szívbetegeket ellássa

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: hálapénzzel bukott le két orvos Fehérgyarmaton, azóta nincs, aki a szívbetegeket ellássa

A hálapénz miatt lebukott két doktor nem rendelhet, ezért a szívgyógyászati ellátást más városokba helyezték át Fehérgyarmaton – utóbbi információt a kórház is megerősítette. A helyiek felháborodtak, mert szerintük nem mindenki fogja tudni megoldani az utazást - közölte az RTL.

Rendőrök szakították félbe a rendelést június közepén: azért jelentek meg két orvosnál, mert azok sorozatosan hálapénzt fogadhattak el a betegeiktől. Ez két éve bűncselekménynek számít. A rendelőjükben állították elő a két főorvost, egyikük 71 éves, a másik 46. A gyanú szerint az idősebb 18-szor, a fiatalabb 8 alkalommal vett át pénzes borítékot. A páciensek ellen szintén eljárás indult. Azóta úgy tudjuk, a két doktor nem rendelhet a fehérgyarmati kórházban.

- írta tudósításában az RTL.

A helyiek a történtek után internetes petíciót indítottak, amelyben szolidaritást vállalnak a hálapénz elfogadása miatt lebukott orvosokkal. Azt is írták, hogy aggódnak a kórházi szakrendelések miatt. Ugyanis az egyik érintett főorvos két szakrendelést is ellátott.

Az online kiállás megosztotta az embereket a közösségi oldalakon, de a többség abban egyetértett, hogy a kórház működését rosszul érinti, hogy kettővel kevesebb orvos rendel. Egy helyi híroldal – amely régóta foglalkozik a kórház helyzetével – arról írt, hogy az érintett orvosokhoz tartozott a diabetológia, a belgyógyászat és a kardiológia.

Egy nagyari nyugdíjas, akit szívelégtelenséggel diagnosztizáltak, egy hete levelet kapott. A papíron az állt, hogy júliusi szívvizsgálatát – ami a fehérgyarmati kórházba szólt – törölték, indoklást nem írtak. Más városokba mehet, előjegyzéssel.

Az RTL stábja megkereste a kórházat, hogy a két főorvos büntetőeljárása miatt valóban történtek-e átszervezések. Azt írták, a belgyógyászat és a cukorbeteg-gondozás továbbra is megoldott Fehérgyarmaton, ellenben a kardiológiát két másik tagkórházuk vette át. Akiket kérdeztünk a kórház előtt, azt mondták, bár Mátészalka 20, Vásárosnamény pedig 30 kilométerre van tőlük, nem mindenkinek egyszerű az eljutás.

A média megkereste az ügyben a Belügyminisztériumot is, de nem válaszoltak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hálapénz

orvos

kórház

orvoshiány

fehérgyarmat