Börtön várhat a szombathelyi doktornőre: több mint 4 millió forintot vett el betegeitől

HelloVidék   
  Megosztom
Börtön várhat a szombathelyi doktornőre: több mint 4 millió forintot vett el betegeitől

Több mint 4 millió forinttal rövidítette meg betegei hozzátartozóit egy Vas megyei doktornő. Most börtön várhat rá és el is tilthatják az orvoslástól.

Hirdetés

Hirdetés

A Vas Vármegyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a vezető beosztású orvossal szemben, aki a vádirat szerint 2013 márciusa és 2022 októbere közötti időszakban az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el.

A vádirat szerint a nő azért kért, illetve fogadott el pénzt rendszeres haszonszerzésre törekedve 23 beteg hozzátartozóitól, hogy az ápoltak kórházi kezelését, fekvőbeteg elhelyezését az általa irányított osztályon biztosítsa.

Az elkövető a pénzt rendszerint a kórház orvosi szobájában, de hol irattárában, illetve egy parkolóban vette át, és átutalással is lehetett fizetni neki.

A Vas Vármegyei Főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, pénzbüntetés, orvosi foglalkozástól eltiltás, közügyektől eltiltás kiszabását és az adott több mint 4.000.000 forint vagyoni előny vagyonelkobzását indítványozza.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni – áll a lapunkhoz is eljuttatott közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

beteg

hálapénz

vas megye