Ez borzasztó: tömegesen pusztulnak a hattyúk a Mátravidéki Erőmű hűtőtavánál

HelloVidék   
  Megosztom
Ez borzasztó: tömegesen pusztulnak a hattyúk a Mátravidéki Erőmű hűtőtavánál

A napokban ellentmondásos hírek láttak napvilágot arról, hogy mennyi hattyú pusztult el az elmúlt időszakban Lőrinciben, a Mátravidéki Erőmű hűtőtavánál. Egyes információk szerint hat, nemrégiben kikelt fióka tetemét találták meg környezetvédők, akik később egy kifejlett madár beteg testét is felfedezték – írta a HEOL.


 

A felnőtt madarat jelenleg egy madárkórházban ápolják, és a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy felépüljön. A hattyú a javulás jeleit mutatja, igaz lábra állni még nem tud, de a gondozóktól a táplálékot már elfogadja.

A fiatal hattyúk halála és a felnőtt madár betegsége arra engedi következtetni, hogy a pusztulás hátterében nehézfém mérgezés állhat, de ez a későbbiekben derülhet ki, az elvégzett laborvizsgálatokat követően.

Az elmúlt években számos alkalommal bosszantották a közvéleményt a hasonló híradások, mivel nem először fordult elő, hogy hattyútetemet találnak az egykori hűtőtó környékén - írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hattyú

hűtőtó