Csaknem 2000 hamis árut szállító román fuvarost kapcsolt le a NAV itthon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Csaknem 2000 hamis árut szállító román fuvarost kapcsolt le a NAV itthon

Majdnem kétezer doboz hamis parfümöt találtak a pénzügyőrök az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán egy Romániából Spanyolországba tartó furgonban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Mint írták, a fuvarokmányok szerint a járműben tisztálkodási szereket vittek, ám az autó rakterének átvizsgálásakor kiderült, hogy 1 993 doboz ismert márkájú, ám hamis parfümöt rejtettek a kartondobozokba, amelyekkel az elkövetők több mint hetvenmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

A fuvarozó vállalkozásnak ráadásul közösségi engedélye sem volt

- tette hozzá a NAV.

A pénzügyőrök ezért iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást, a közösségi engedély hiánya miatt pedig milliós bírságot kapott a fuvarozó. A közleményben kiemelték, hogy a hamis termékek kiszűrése nem csak azért fontos, mert a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem mert a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hamis parfüm

nav

m1-es autópálya

fuvarozó

hellovidek